Μικρής έκτασης κατολίσθηση στο ορυχείο Μαυροπηγής

6 Δεκεμβρίου 2019
15:37

Μικρής έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Ορυχείο Μαυροπηγής της ΔΕΗ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος εργαζόμενος.

Η κατολίσθηση συνέβη την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο πρανές του 7, όπου έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις και στο παρελθόν. Το φαινόμενο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά και την πείρα από αντίστοιχα συμβάντα στο παρελθόν, αποδίδεται στα σαθρά πετρώματα του εδάφους (ασβεστολιθικά).

Την ώρα της κατολίσθησης, στο σημείο βρίσκονταν ένας εργολαβικός εργαζόμενος που δούλευε ως σημειωτής, καθώς και ο χειριστής του εκσκαφέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο χειριστής είχε διαβλέψει την επικείμενη κατολίσθηση και προειδοποίησε σχετικά, αλλά δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο εργαζόμενος σημειωτής που βρίσκονταν στο κομμάτι που έπεσε, να βρεθεί από την τομή του Ε6 στην τομή του Ε7 – ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Το συμβάν καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας , καταλογίζοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις της ΔΕΗ για τις εκτεταμένες εργολαβίες και την εντατικοποίηση της εργασίας στα ορυχεία, ως συνέπεια της πολιτικής διαχείρισης της ΔΕΗ, που –πέραν όσων σχετίζονται με την λεγόμενη «απελευθέρωση» της ενέργειας- οδηγεί και στο να μην τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και να μην υπάρχουν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές .

Energypress.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.