Έως και την… ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης έφτασε πλέον η κόντρα ανακοινώσεων που έχει «ξεσπάσει» μεταξύ του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρου Μαλούτα με την πρώην Πρόεδρο του ΟΑΠΝ Φανή Φτάκα, σχετικά με τους διαγωνισμούς, απευθείας ανάθεσης, με αντικείμενο το στολισμό για την Κοζανίτικη Αποκριά, σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Εφόσον ψάχνει κανείς ανακαλύπτει και νεότερα… Προέκυψαν άλλες δύο απευθείας αναθέσεις για εντελώς παρόμοια πράγματα… Γιρλάντες και πάλι, κόμβοι και πάλι……», η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Μαλούτα που μάλιστα κατήγγειλε ότι: «πρόκειται για επιχειρήσεις εκτός περιοχής και όπως φαίνεται με μια μικρή έρευνα  στο διαδίκτυο και στις 3 αναθέσεις τα φυσικά πρόσωπα δεν είναι άσχετα το ένα με το άλλο…».

Στην ανταπάντησή της η κα Φτάκα στάθηκε στο ιστορικό της όλης υπόθεσης και τόνισε με σαφήνεια πως «οι διαδικασίες του Οργανισμού τηρούνται με το γράμμα του νόμου…». «…Πρόκειται για διοικητικές πράξεις με τις οποίες κατά κόρον λειτουργούν οι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ΟΙ διαδικασίες τηρούνται σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Επιλέξαμε για το θέμα του διακόσμου της Αποκριάς φορείς επιστημονικού ενδιαφέροντος και κύρους. Ξεκινήσαμε από τις 19 Σεπτέμβρη διαδικασία αποστολής επιστολών στο ΤΕΙ και στο ΤΕΕ και τους μεμονωμένους μηχανικούς. Στείλαμε και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Περιμέναμε προτάσεις αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση…», ανέφερε.

Μάλιστα εκτός άλλων η κα Φτάκα έθεσε το δικό της ερώτημα και «κατηγορώ» προς τον κ. Μαλούτα, τονίζοντας πως: «…. Τι το μεμπτό στη διαδικασία; Μήπως η μεγάλη επιτυχία της Αποκριάς μας τους έκανε να αναρωτιόνται αν υπάρχουν τρωτά στοιχεία; Σε παλαιότερες εποχές γίνονταν συμβάσεις χωρίς να ερευνηθεί η τοπική αγορά….», κατήγγειλε με τη σειρά της.