Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Κοζάνη – Αλιάκμων Αιανής 1-1 (Βίντεο)

8 Δεκεμβρίου 2019
22:44

 

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το ντέρμπυ κορυφής ανάμεσα στην Κοζάνη και τον Αλιάκμωνα Αιανής στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης παρουσία αρκετού κόσμου.

Με την ισοπαλία αυτή η Κοζάνη παρέμεινε στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς, ο Μακεδονικός Κοζάνης πέρασε δεύτερος με 28, ενώ ο Αλιάκμων έπεσε στην 3η θέση με 26.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Το παιχνίδι είχε ένταση σε όλη την διάρκεια του, ήταν δυνατό, με αρκετές «κλωτσιές» και πολλές κίτρινες κάρτες τόσο σε ποδοσφαιριστές όσο και στους πάγκους των ομάδων.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αιανή, με την βοήθεια αρκετών φιλάθλων της, κέρδισε τις εντυπώσεις με το σωστό στήσιμο της στον αγωνιστικό χώρο και το αγωνιστικό της πλάνο.

Η ομάδα του Γιώργου Τσέπουρα έδειχνε περισσότερο «ομάδα» από την Κοζάνη, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο 32’ ενώ λίγο νωρίτερα είχε χάσει μία ευκαιρία «από αυτές που δεν χάνονται».

Αντίθετα το πρώτο μέρος της Κοζάνης ήταν μία συνέχεια των μέτριων εμφανίσεων των τελευταίων αγώνων.

Η Κοζάνη αγωνίστηκε χωρίς τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της Σαββίδη (τραυματίας) και Σεκκουλίδη (τιμωρημένος), με τους δύο χαφ Μπαλίτσα και Ναθαναηλίδη να αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο.

Στο 15’ σέντρα του Τραυλού, ασθενής απόκρουση του Πατουλίδη, σουτ του Αθανασιάδη από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Πατουλίδης.

Στο 17’ ωραίος συνδυασμός των παικτών της Αιανής, ο Παπαρίζος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έκανε καλά το σουτ κι ο Μαργαρίτης μπλόκαρε τη μπάλα.

Λίγο αργότερα στο 25’ ο Παπαρίζος αποχώρησε τραυματίας κι αντικαταστάθηκε από τον Πελέκα.

Στο 27’ γρήγορη αντεπίθεση της Αιανής, ο Μετικάνος έκανε την κάθετη στον Αροσβίλι που απέφυγε τον εξερχόμενο Μαργαρίτη αλλά καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα να του κλέψει τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Κοζάνης που πρόλαβε να γυρίσει, για να χαθεί έτσι μία τεράστια ευκαιρία.

Στο 32’ από κόρνερ του Μετικάνου ο Πελέκας με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 35’ φάουλ του Βάσσου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 37’ κόρνερ του Τραυλού, κεφαλιά του Ναθαναηλίδη από κοντά πέρασε λίγο άουτ.

Στο 45’ δυνατό φάουλ έξω από την περιοχή του Τσαγκαλίδη βρήκε το κάθετο δοκάρι του Πατουλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη ανέβασε την απόδοση της, έπαιξε με την μπάλα κάτω, βγήκε αρκετές φορές από τα πλάγια και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες.

Η είσοδος του Σέχι στην ανάπαυλα και του Μανακίτσα λίγο αργότερα έδωσαν ώθηση στους ερυθρόλευκους που πίεσαν τον αντίπαλο τους.

Αντίθετα η Αιανή «έσφιξε» περισσότερο την άμυνα της και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση κυρίως με τον γρήγορο Καλογήρου.

Στο 59’ δυνατό πλάγιο του Μανακίτσα, ο Χατζηνίκου έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το κάθετο δοκάρι της Αιανής.

Στο 60’ αντεπίθεση της Αιανής, προσπάθεια και σέντρα του Σαββούδη, δυνατό σουτ του Βάσσου πάνω από τα δοκάρια.

Στο 66’ προσπάθεια του Δούμα, δυνατό εναέριο σουτ του Ναθαναηλίδη πέρασε μόλις άουτ.

Στο 68’ σουτ του Μανακίτσα έξω από την περιοχή κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 70’ μπαλιά του Μανακίτσα στον Δούμα (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάϊντ), αυτός μπήκε στην περιοχή όπου φάνηκε να τον σπρώχνει με το χέρι ο Κουσίδης αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι έγινε «ροντέο», με την Κοζάνη να πιέζει για την ισοφάριση και την Αιανή να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση και την μία φάση να διαδέχεται την άλλη.

Στο 76’ μπάσιμο του Σέχι από δεξιά, πάσα στον Τζερεμέ που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σ’ έναν αμυντικό κι ο Ηλίας Δούμας μ’ ένα υπέροχο ψαλιδάκι την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 78’ μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μανακίτσα βρήκε το πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Στο 79’ αντεπίθεση της Αιανής, μπαλιά του Μετικάνου στον Καλογήρου που μπήκε επικίνδυνα αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα Μαργαρίτη.

Στο 80’ σέντρα του Σέχι, σύγχυση στην περιοχή της Αιανής, ο Ναθαναηλίδης από κοντά σούταρε άουτ.

Στο 81’ νέο επικίνδυνο μπάσιμο του Καλογήρου, ο Μαργαρίτης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 84’ πάσα του Αποστολίδη στον Τρομπούκη που μπήκε από δεξιά και σούταρε από καλή θέση πάνω από τα δοκάρια.

Στο 87’ πάσα του Χατζηνίκου στον Αποστολίδη που λίγο μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 89’ κεφαλιά του Αποστολίδη πάνω από τα δοκάρια.

Στο 90’ αντεπίθεση της Αιανής, ο Σαββούδης πήγε να μπει απειλητικά στην περιοχή αλλά ο Ναθαναηλίδης τον έκοψε σωτήρια.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Αιανής να αποθεώνονται από τους φιλάθλους τους για την υπερπροσπάθεια και την καλή εμφάνιση που σίγουρα δικαιολόγησε την υψηλή θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Κοζάνη κρατάει την καλή εμφάνιση της στο δεύτερο ημίχρονο που έσπασε ένα σερί μετρίων γενικά εμφανίσεων στα τελευταία παιχνίδια.

ΚΟΖΑΝΗ: (Κώστας Καπετάνος): Μαργαρίτης, Κ. Τρομπούκης, Μωϋσιάδης, Μπαλίτσας, Ναθαναηλίδης, Τσαγκαλίδης (70’ Τζερεμές), Χατζής (58’ Μανακίτσας), Τραυλός (54’ Χατζηνίκου), Δούμας, Αθανασιάδης (46’ Σέχι), Αποστολίδης.

ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΑΙΑΝΗΣ (Γιώργος Τσέπουρας): Πατουλίδης, Κεϊσίδης, Κουρτίδης, Κουσίδης, Κοντός, Μετικάνος, Καλογήρου, Βάσσος, Αροσβίλι (54’ Γκουρτζιούμης), Σαββούδης, Παπαρίζος (25’ λ.τ. Πελέκας, 88’ λ.τ. Βλάχος).

Διαιτητής: Πανυτσίδης

Βοηθοί: Τζιουβάρας, Τζιαμπάσης.

matiesstasport.blogspot.com – Κώστας Τσιώρας

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.