Συνάντηση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής – Λάζαρος Μαλούτας: «Οι κάτοικοι υπέστησαν ξεκάθαρο εμπαιγμό»

9 Δεκεμβρίου 2019
13:46

 

Συνάντηση για το ζήτημα τη μετεγκατάστασης της Ακρινής είχε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, έπειτα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι κυβερνητικοί Βουλευτές, Κωνσταντινίδης Στάθης, Βρυζίδου Παρασκευή, Παπαδόπουλος Μιχάλης και Αμανατίδης Γιώργος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Κασαπίδης Γιώργος, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Κυριακίδης Κωνσταντίνος, καθώς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ακρινής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βέττα Καλλιόπη εξέφρασε την συμπαράστασή της στο θέμα της μετεγκατάστασης μέσω επιστολής, καθώς δεν ήταν δυνατό να παραστεί.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, επεσήμανε εμφατικά πως «Η μετεγκατάσταση αποτελεί κατάκτηση των κατοίκων της Ακρινής, η οποία έγινε κατορθωτή το 2011 έπειτα από προσπάθειες ετών. Οι κάτοικοι το διάστημα αυτό υπέστησαν έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό και απραξία».

Το ζήτημα τέθηκε σε όλη του τη διάσταση του με διαπιστώσεις και προτάσεις, πιο συγκεκριμένα:

  • αναγνωρίστηκε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων

  • επισημάνθηκαν οι αλλαγές που επίκεινται λόγω της απολιγνιτοποίησης και ενόψει της ανακοίνωσης του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ

  • συμφωνήθηκε ομόφωνα η ανάληψη πρωτοβουλίας για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε να τεθεί το ζήτημα στο ανώτερο θεσμικό επίπεδο.

15 σχόλια

  • Είναι δυνατόν να εμπαίζετε τους κατοίκους ολόκληρης κοινότητας;;;
    Ποιοί θα λύσουν το πρόβλημα;;
    Αυτοί που ΨΉΦΙΣΑΝ να κλείσει ή ΔΕΗ;;;
    Κουτόχορτο θέλουν να σας ταΐσουν και ο Παπαδόπουλος και οι άλλοι βο(υ)λευτές.

    • Οψιμε νεοδημοκρατη πέντε χρόνια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γιατί δεν έλυναν το πρόβλημα οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε περιφερειάρχης ο κ Καρυπίδης και που θα κρατούσαν ανοιχτή την ΔΕΗ μέχρι το 2030 !!!!!

  • Οι κάτοικοι δεν υπέστησαν κανέναν εμπαιγμό.

    Ήξεραν από την αρχή ότι οι πιθανότητες μετεγκατάστασης ήταν απειροελάχιστες αφού δεν υπήρχε μετάλλευμα στην περιοχή, αλλά γνωρίζοντας επίσης τη φοβική αντιμετώπιση των πολιτικών σε ανάλογες κινητοποιήσεις λόγω πολιτικού κόστους, πίεσαν την κατάσταση στο μη περαιτέρω. Τώρα φταίνε αυτοί που έδωσαν τις υποσχέσεις…

    Μα δεν έμαθαν τόσα χρόνια ότι οι υποσχέσεις δεσμεύουν μόνο τον αποδέκτη και ποτέ τον εκδότη;

    • Αδερφέ σε παρακαλώ έλα ζήσε εδώ μέσα στην βρωμιά και την ρύπανση και μετά να εκφέρεις γνώμη, ένα κακό με την δημοκρατία είναι που ο κάθε ηλίθιος προσπαθεί να δείξει ότι είναι έξυπνος θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις άλλο εδώ μέσα την γνώμη σου.

      • Μήπως να ζητάω την άδειά σου για κάθε σκέψη μου; τι λες…

        Η ουσία είναι ότι με τον τρόπο σας πήγατε να φέρετε σε δύσκολη θέση την πολιτεία ως προς την απαλλοτρίωση. Δεν τα καταφέρατε. Ο Κούλης το 2023 φέρνει τη λύση: Κλείνουν όλες οι μονάδες και αναπνέετε καθαρό αέρα. Γιατί να μετεγκατασταθείτε;

  • Καιρός ήταν να κάνουν κάτι για τους κατοίκους της Ακρινης, έλεος αυτή οι άνθρωποι είναι περικυκλωμενοι από την τέφρα κ το κάρβουνο, ανύπαρκτο κράτος κ δήμος τελικά, δν τους νοιάζει η ανθρώπινη ζωή.

  • Πραγματικά αυτό που συμβαίνει σε αυτο το χωριο δεν εχει προηγούμενο. Το εχει σκεπαση η ΔΕΗ και δεν εχει κανει τιποτα σε αυτο. Οποιος εχει περαση απο εκει ξερει.
    Έπρεπε να εχουν φυγει απο εκει οι κάτοικοι εδω και χρονια. Το Κρατος δικαίου που ειναι ????

  • Οι ανθρωποι εκει εχουν προσφέρει τοσα πολλα για την περιοχή και την ανάπτυξη τις ΔΕΗ.
    Ειναι ντροπη να τους συμπεριφέρονται με αυτον τον τροπο.
    Δώστε στο χωριο μια λυση.

  • οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τωρα είναι στα κάγκελα τωρα θυμήθηκαν την Ακρινη Πριν 8 μήνες που ήταν όλοι αυτοί πιος κοροϊδεύει ποιον πρόεδρε τής Ακρινης 1-2 μονάδες του Αγίου Δημητρίου Αλκίνοουν Τον Ιούνιο εαν προλάβουν να κάνουν αποθέωση την 3-4 Μέχρι το 2021 θα δουλεύουν με μια μονάδα της 5 ΑΓΊΟΥ Δημητρίου. οπότε καταλαβενεις Πώς ο λιγνίτης μείνετε στο 15% ποιον θέλουν να δουλέψουν φτάνει πια τόσο δούλεμα και η Νέα Δημοκρατία Στις εκλογές θα πάρει αυτό που Την αξίζει….

  • Το ίδιο έκαναν και οι βο(υ)λευτές του Σύριζα και ο κόσμος τούς… δικαίωσε.
    Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση!!!!

  • Όσοι δεν έχουν επίγνωση του θέματος , θα παρακαλούσα να μην εκφράζονται με λόγια του αέρα. Σε ένα σοβαρό κράτος που θα σεβόταν τον πολίτη η Ακρινή και τα γύρω χωριά θα είχαν μετεγκαταθεί εδώ και δεκαετίες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.