N. Kέφαλος (Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης) σε Λ. Ιωαννίδη για τη μη παράταση θητείας του Λ. Γιοβανίδη: “Διαπιστώνεται θλιβερά ότι ο κύριος Ιωαννίδης, απλώς “κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια”. Πιστεύει ότι όλοι λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος και απολαμβάνει τη μακαριότητα των νέων ηθών στην πολιτική που ο ίδιος πρεσβεύει. Κι όμως βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και ουδεμία διάθεση αυτοκριτικής δείχνει να έχει. Και φυσικά δεν διερωτάται καν, γιατί οι πολίτες της Κοζάνης τον κατέταξαν εκεί. O κ. Ιωαννίδης δεν πείθει κανέναν όταν οδύρεται για την αποχώρηση του Λ. Γιοβανίδη. Ο ίδιος δεν ήθελε να τον κρατήσει, αν και μπορούσε να το πράξει και απλά πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, εναντίον του νυν Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.”

12 Δεκεμβρίου 2019
10:43

 

ΚρίμαΟ Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης, θα περίμενε κανείς, πρώτα να ενημερώνεται και στη συνέχεια να κρίνει και να κατακρίνει. Και επιπλέον θα έπρεπε πρώτα να ακούει προσεκτικά τις δηλώσεις των προέδρων των οργανισμών του Δήμου και στη συνέχεια να κάνει λόγο για έλλειψη επιχειρηματολογίας. Και επιτέλους ως Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης έχει κάθε δικαίωμα να ελέγχει τα όργανα του Δήμου και να διαμορφώνει άποψη για τη λειτουργία τους. Αυτός είναι ούτως ή άλλως ο ρόλος του. Ωστόσο τίποτε από τα παραπάνω δεν έκανε και αρκείτε κατά τα φαινόμενα, στην ενημέρωση από τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης. Έτσι διαπιστώνεται θλιβερά ότι ο κύριος Ιωαννίδης, απλώςκρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια”. Πιστεύει ότι όλοι λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος και απολαμβάνει τη μακαριότητα των νέων ηθών στην πολιτική που ο ίδιος πρεσβεύει. Κι όμως βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και ουδεμία διάθεση αυτοκριτικής δείχνει να έχει. Και φυσικά δεν διερωτάται καν, γιατί οι πολίτες της Κοζάνης τον κατέταξαν εκεί.

Εκπλήσσεται ο κύριος Ιωαννίδης που αποδίδονται ευθύνες στο προηγούμενο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την λήξη της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Η δική μας έκπληξη, να μην ζητήσει ο ίδιος (όντας Δήμαρχος) το Δεκέμβριο του 2018, να προσληφθεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής μέχρι τη λήξη της Προγραμματικής Σύμβασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (31/12/20) όπως μπορούσε και είχε το δικαίωμα, είναι άνευ λόγου για τον κ. Ιωαννίδη. Μας λέει ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και θεωρεί ότι η ψήφος της κας Κουϊμτζίδου τον καλύπτει. Θα ξεχνά ότι το Δεκέμβριο του 2018 Δήμαρχος Κοζάνης δεν ήταν η κυρία Κουϊμτζίδου, αλλά ο ίδιος.

Όμως το πρόβλημα είναι βαθύτερο και αφορά στην υποκρισία του κυρίου Ιωαννίδη στην επιστολή του. Μας λέει πως είναι υπερήφανος για το έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την πενταετία της δικής του Δημαρχίας, αναφερόμενος και στην περίοδο της κυρίας Δημοπούλου επί προεδρίας Μ. Ηλικίδου. Ωστόσο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην οποία είχε προσκληθεί και ο πρώην πρόεδρος κ. Λιάκος, σε ερώτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Λευτέρη Γιοβανίδη προς τον κ. ΛιάκοΓιατί δεν είχε ζητηθεί το Δεκέμβριο του 2018 από το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκριθεί η θέση του Κ.Δ. για δύο χρόνια;” η απάντηση του κ. Λιάκου ήταν η εξής:

Λόγω της πικρής εμπειρίας που είχαμε από την κα Δημοπούλου, δεν θέλαμε να δεσμεύσουμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με έναν καλλιτεχνικό διευθυντή που δεν γνωρίζαμε αν θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες μας. Επαυτού τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι δύο:

  1. Ποιος από τους δύο ψεύδεται; Ο κ Λιάκος που κάνει λόγο για πικρή εμπειρία την περίοδο της κας Δημοπούλου η ο κ. Ιωαννίδης που νοιώθει υπερήφανος για την εν λόγω περίοδο;

  2. Και φυσικά ο κ Γιοβανίδης είχε δοκιμαστεί από την πρώην Δημοτική Αρχή, την περίοδο Μάρτιος 2018 – Δεκέμβριος 2018. ως Καλλιτεχνικός Σύμβουλος. Δεν ήταν αρκετοί δέκα μήνες για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του; Χρειαζόταν και ένας επιπλέον χρόνος; Και ήταν αυτός ο χρόνος που έκανε τη διαφορά;

Απλά ο κ. Ιωαννίδης δεν πείθει κανέναν όταν οδύρεται για την αποχώρηση του Λ. Γιοβανίδη. Ο ίδιος δεν ήθελε να τον κρατήσει, αν και μπορούσε να το πράξει και απλά πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, εναντίον του νυν Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Από την άλλη ο κ. Ιωαννίδης, δεν πείθετε από το επιχείρημα ότι η παράταση της θητείας του Κ.Δ. μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης, θα ήταν άνευ αντικειμένου. Για ποια αντικειμενική εργασία θα έπρεπε να δοθεί η παράταση; Για την εξέλιξη των ήδη δρομολογημένων παραγωγών; Ή για τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του 2020; Και τότε ποιο θα ήταν το έργο του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή; Προφανώς και πάλι ο κ. Ιωαννίδηςκρίνει εξ ιδίων τα αλλότριαυπαινισσόμενος ότι θα έπρεπε να διενεργήσουμε ένα διαγωνισμό για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή με προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Έτσι διενεργήθηκε κατά τα φαινόμενα ο διαγωνισμός το Δεκέμβριο του 2018, αφού ουδείς αντιλήφθηκε ότι η θέση είχε προκηρυχθεί και έτσι οι αιτήσεις ήταν μόνο δύο. Και τότε για ποιο λόγο να διενεργήσει ο Δήμος διαγωνισμό για την θέση; Με ποιους όρους διαφάνειας και ισότιμης συμμετοχής;

Και φυσικά δεν παρέλειψε ο κ. Ιωαννίδης να κρίνει τον απολογισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή πλήρως επιτυχημένο. Γιατί; Επειδή εγκαινίασε μαζί του μία αίθουσα που βρίσκεται σε λειτουργία από το 1981 κάνοντας αναφορά στην αδιαφορία των προηγούμενων; Απλά να θυμίσω ότι ο κ. Γιοβανίδης παρέλαβε από την κα. Δημοπούλου και ο κύριος Λιάκος παρέλαβε από την κα. Ηλικίδου. Αυτοί ήταν οι προηγούμενοι. Και επί θητείας τους ,δήμαρχος ήταν ο κύριος Ιωαννίδης.

Άδικος ο αχός. Και όπως μου είπε κάποτε μια παλιά Κοζανίτισσα. “Ο ΑϊΓιώργης είναι γεμάτος από αναντικατάστατους

Νικόλαος Κέφαλος

Πρέδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

13 σχόλια

  • Για μια ακόμα φορά εκτέθηκε ο Ιωαννίδης . Αυτή είναι η αριστερά όταν πάρει καρεκλά δεν θέλει να την εγκαταλείψει με τίποτα και ο δήμαρχος και ο

  • Ο,τι και πείτε , όσο και αν απολογηθειται η αλήθεια είναι μία!!
    Ασκείται μικροπολιτική και πράξατε ΜΕΓΑ ΛΑΘΟς!!!! Η ΔΗΜΟς ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ ΠΡΟς ΤΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΊΠΕΔΑ!!!

  • Γιατί δεν αναφέρεις και πως τον αφησαν ξεκρεμαστο με το να μη υπογραψουν τον καλλιτεχνικο του προγραμματισμο απο τον Απριλιο του 2019

  • Ενα μονόπρακτο για τον Νικόλαο.
    Ούτε αν το σκηνοθετήσει δε θα μας πείσει.

    υγ. κύριε Κέφαλε την αυτόματη διόρθωση στα κείμενα γιατί δεν την χρησιμοποιείτε;

  • Εχω αηδιάσει με όσα γράφονται, όχι κύριοι δεν αγαπάτε το θέατρο, δεν αγαπάτε το ΔΗΠΕΘΕ, προσωπικά οφέλη ψάχνετε.

  • Η επιλογή του Ιωαννίδη φάνηκε οπως και η επιλογή του Μαλουτα φανηκε και αυτή. οτι και να λέτε εχουμε αποτελέσματα. Και αυτο δεν ειναι θετικό για την Κοζάνη. Δυστυχώς.. απαξιώθηκε ένας άνθρωπος που πρόσφερε πολλα στο Δηπεθε και στους πολίτες. Εσας κ. Κεφαλε θα σας κρίνουμε στην ωρα σας ότι και να λέτε σημερα. Αυτα ειναι για λαϊκή κατανάλωση. Υπάρχει μέτρο σύγκρισης πλεον για εσάς που έχετε την ατυχία να είστε προεδρος μετα το δίδυμο Λιακου-Γιοβανιδη..

  • Αφού λοιπόν η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι τόσο περήφανη για τις επιλογές της, γιατί δεν παρέτεινε τη σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή νωρίτερα. Τι την εμπόδιζε να το κάνει; Ασχοληθείτε κύριοι με σοβαρότερα πράγματα και μη θεωρείτε ότι με το να σηκώσετε τόσο ψηλά ένα θέμα ήσσονος σημασίας, κάνετε αντιπολίτευση… Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Εχουν καταλάβει ότι πέντε χρόνια θεωρία και τίποτα άλλο ουσιαστικό δεν πράξατε. Ούτε μια σοβαρή ολοκληρωμένη μελέτη δεν αφήσατε. Μην υποτιμάτε λοιπόν τη νοημοσύνη μας και ασχοληθείτε με σοβαρότερα θέματα μπας και πείσετε τον κόσμο που σας έστειλε στην αντιπολίτευση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.