kozan.gr: Εκεί που ο επικεφαλής του ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ Σπάρτακος Σ. Μάστορας βλέπει αποπροσανατολισμό και σύγχυση στη Διοίκηση των Ορυχείων, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποκαθιστά τα πράγματα κι εξηγεί τι συμβαίνει

13 Δεκεμβρίου 2019
09:58

 

Εκεί που ο επικεφαλής του ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ Σπάρτακος Σ. Μάστορας, μέσω ανακοίνωσης βλέπει αποπροσανατολισμό και σύγχυση στη Διοίκηση των Ορυχείων, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης αποκαθιστά τα πράγματα κι εξηγεί τι συμβαίνει.

Όπως γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Αγαπητοί συνάδελφοι των ορυχείων Επειδή δέχτηκα αρκετά τηλεφωνήματα με αφορμή την ειδοποίηση που είχατε από την διοίκηση του ΛΚΔΜ, να καταθέσετε ενυπόγραφα με υπεύθυνη δήλωση την ανάθεση των καθηκόντων σας από την στάθμη του Αρχιτεχνίτη και Επιστάτη και πάνω, στις κατά τόπους γραμματείες, θέλω να σας ενημερώσω και να σας υπενθυμίσω τα παρακάτω.

1ον. Η υποχρέωση αυτή προκύπτει από τον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (Κ.Μ.Λ.Ε). Συγκεκριμένα στο άρθρο 15 παράγραφος 7 Αναφέρει 《ότι η ανάθεση και ανάληψη των καθηκόντων για τα στελέχη της ιεραρχίας γίνεται με υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στις οποίες αναφέρονται τα είδη των εργασιών που ανατίθενται》.

2ον. Για τους εργαζομένους στα ορυχεία και στα μεταλλεία, ο συγκεκριμένος κανονισμός είναι το Ευαγγέλιο για την Ασφάλεια στην Εργασία και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα γιατί
Τίποτε δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή.

3ον και σημαντικότερο που αφορά αποκλειστικά την ασφάλεια στην εργασία είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να σας ανατεθεί καμία απολύτως εργασία που δεν περιγράφεται σύμφωνα με την ανάθεση καθηκόντων που έχετε.

Υ.Γ. το συγκεκριμένο εγχειρίδιο πρέπει να σας έχει μοιραστεί και όποιος δεν το έχει μπορεί να το αναζητήσει από τις κατά τόπους γραμματείες”.

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.