οοοΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΝΙΟΣΤΗ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην εθνεγερσία του έθνους μας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» στην πόλη των Γρεβενών με συνδιοργανωτές τον πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΙΝΔΟΣ» των Γρεβενών, τη χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ με τα μέλη της, στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών.
Το πρόγραμμα αποτελούνταν από δύο μέρη, στο Α’ μέρος, χαιρετισμοί από φορείς και ομιλητή τον κ. Απόστολο Παπαδημητρίου – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό-Συγγραφέα και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» με θέμα: «Η αλήθεια για το ‘21» και το δεύτερο μέρος είχε αποσπάσματα από πρωταγωνιστές της επανάστασης, με αφηγητές τους ηθοποιούς κ. Παναγιώτη Βασιλειάδη και την κ. Αθανασία Γεωργάκα.
Ανάμεσα στις αφηγήσεις και δέκα (10) τραγούδια με επαναστατικό περιεχόμενο της τότε εποχής από την παραπάνω σαρανταμελή (40) χορωδία με χοράρχη το Μουσικό – Ιεροψάλτη κ. Ευάγγελο Μυλωνά και ορχήστρα τους Χάρη Σαλαγκιώτη – Κλάρινο, Αχιλλέα Ταμπούρη – Βιολί, την Έφη Μαυρίδου – Ούτι, το Ζήση Φτάκα – Λαούτο και Στέλιο Μπούκο Κρουστά.
Δεν θέλω να αναφερθώ σε μέρος της επιτυχίας γιατί θα αδικήσω οπωσδήποτε. Ήσαν όλοι υπέροχοι, ο ένας καλύτερος από τον άλλο, εκείνο που μένει σε μένα είναι να δώσω τα συγχαρητήρια σε όλους μα σε όλους και να επαναλάβουν την παραπάνω εκδήλωση, ει δυνατόν, σ’ όλες τις πόλεις και όχι μόνο της Δυτικής Μακεδονίας. Οι δε φορείς που διαχειρίζονται τα οικονομικά να ρωτούν καμιά φορά: «τα οικονομικά σας πως πάνε παιδιά, τα βγάζετε πέρα;». Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών. Η πολύ όμορφη εκδήλωση αποζημίωσε με το παραπάνω τους παρευρισκόμενους Γρεβενιώτες και μη, ένας εκ των οποίων ήμουν κι εγώ.

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΓΡ. ΚΟΝΤΟΣ

Υ.Γ.
Να σημειωθεί ότι η αναφερόμενη χορωδία είναι νεοσύστατη, με ένα χρόνο ζωής περίπου και τεράστιες δυνατότητες.