Η ενέργεια πρωτοβάθμιου σωματείου, που ανήκει στη ΔΑΚΕ και πρόσκειται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, να προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας και να καταγγείλει τη ΔΕΗ για μη συμμόρφωση της με όρο της Σ.Σ.Ε, ζητώντας τα αναδρομικά 6 μηνών από το τροφείο, προσβάλει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και σπιλώνει την πορεία και τη δράση του Συνδικαλιστικού κινήματος.

Τόσο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όσο και το συνδικαλιστικό της κίνημα, έχουν διαχρονικά εκφράσει -με τη στάση και τη δράση τους- τον αλληλέγγυο χαρακτήρα τους, έχουν προτάξει το κοινό συμφέρον και ανέκαθεν υπήρξαν δίπλα στην κοινωνία και μπροστάρηδες στους αγώνες για όλα τα ανθρωπιστικά ζητήματα. Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν λειτούργησαν σαν συντεχνία ή προκειμένου να εξυπηρετήσουν ατομικά συμφέροντα.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ μαζί με την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΗ, προέβλεπε και την χορήγηση 6 ευρώ ημερησίως ως τροφείο προς τους εργαζόμενους. Η ΣΣΕ είχε ημερομηνία εφαρμογής  1/3/2015, ξεκίνησε ωστόσο να εφαρμόζεται από 1/9/2015. Για το χρονικό διάστημα των 6μηνών που μεσολάβησε, συμφωνήθηκε το συγκεντρωθέν ποσό  να δοθεί ενισχυτικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και πιο συγκεκριμένα, να δοθεί σε μαθητές σχολείων και αυτό θα γινόταν με την υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι υπερήφανοι για την ευαισθησία που τους διακρίνει σχετικά με τα ζητήματα αλληλεγγύης και αντιμετώπισης καταστάσεων ανθρωπιστικής κρίσης γεγονός που αποδεικνύεται και από τις δράσεις που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και ως εκ τούτου –σε καμία περίπτωση- δε συμφωνούν με τέτοιες πρακτικές και τις καταδικάζουν από όπου κι αν προέρχονται.

Τέλος, καλούμε τη ΓΕΝΟΠ, τα πρωτοβάθμια συνδικάτα της και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να προβούν, το συντομότερο δυνατόν, στις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να υλοποιηθεί, άμεσα, η συμφωνία.