Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία – Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

21 Μαρτίου 2017
11:40
Κανένα σχόλιο

Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, όπως ορίστηκε από τον ΟΗΕ, για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τα άτομα με το σύνδρομο Down.

Για φέτος τα hashtag στα social media είναι τα #wdsd17 και #MyVoiceMyCommunity όπου θα βρείτε συγκεντρωμένες ειδήσεις και εκδηλώσεις για τη σημερινή μέρα σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι το μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για το 2017: « #MyVoiceMyCommunity – Enabling people with Down syndrome to speak up, be heard and influence government policy and action, to be fully included in the community : Η φωνή μου, η κοινότητά μου: Δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με σύνδρομο Down να μιλήσουν, να ακουστούν και να επηρεάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις, να είναι πλήρη μέλη της κοινότητας».

Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, τα άτομα με σύνδρομο Down, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το στίγμα και τις διακρίσεις καθώς και νομικά, οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια που δυσχεραίνουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Οι διακρίσεις μπορεί να είναι η καταναγκαστική στείρωση, η κοινωνική απομόνωση και περιθωριοποίηση, η φτώχεια και η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία. Τα άτομα με σύνδρομο Down συχνά στερούνται το δικαίωμα στην ισότιμη αναγνώριση ενώπιον του νόμου, καθώς και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η νοητική αναπηρία επίσης έχει θεωρηθεί νόμιμος λόγος για την στέρηση των ατόμων με σύνδρομο Down της ελευθερίας τους, και για τον εγκλεισμό τους σε ιδρύματα, συχνά για όλη τους τη ζωή.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διεκδικεί και αγωνίζεται για τα άτομα με σύνδρομο Down και για όλα τα άτομα με αναπηρία, για μια κοινωνία δίχως φραγμούς και αποκλεισμούς. Ο αγώνας αυτός αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται η Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε για την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση στην κοινότητα, κοντά σε οικογένεια και φίλους, αγωνιζόμαστε για την ελευθερία στις επιλογές ζωής, στηρίζουμε τη λειτουργία των Στεγών Αυτόνομης Διαβίωσης, ζητάμε τη θέσπιση προϋποθέσεων και προδιαγραφών για την ίδρυση κέντρων ανεξάρτητης διαβίωσης, προσωπικό βοηθό κλπ.

Πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2017 σε easy to read μορφή (αγγλικά)

Βίντεο για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2017 «Αυτή είναι η φωνή μου – αυτή είναι η κοινότητά μου»!

2 Βίντεο «Όχι, δεν έχω “ειδικές ανάγκες”».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.