Διαπραγματευόμενη τα αντίμετρα η κυβέρνηση επιδιώκει οι πιο ευαίσθητες και χτυπημένες από την κρίση ομάδες πολιτών να δουν να μπαίνουν στην τσέπη τους λίγο περισσότερα από αυτά που θα βγουν, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο Τραπεζιώτη.

Όταν τέθηκαν καινούργιες απαιτήσεις από τους δανειστές, για συντάξεις, αφορολόγητο κτλ., «για να μην τινάξουμε στον αέρα τη διαπραγμάτευση, ζητήσαμε αντίμετρα ώστε να υπάρχει μηδενικό δημοσιονομικό κόστος», είπε ο κ.Θεοφύλακτος.

«θα δούμε στην πράξη πώς γίνεται … δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες, αν και έχουμε συζητήσει με τη διαπραγματευτική ομάδα σε γενικές γραμμές. Σχηματικά, από τη μία τσέπη του πολίτη βγαίνουν, στην άλλη μπαίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η φροντίδα της κυβέρνησης είναι, οι πιο ευαίσθητες και χτυπημένες από την κρίση ομάδες πολιτών να δουν να μπαίνουν στην τσέπη τους λίγο περισσότερα από αυτά που θα βγουν, ενώ αυτοί που έχουν αντέξει περισσότερο και έχουν περισσότερα αποθέματα και δυνάμεις, να δουν να βγαίνουν λίγο περισσότερα», σημείωσε ο ίδιος.

Ειδικά για τα εργασιακά και την «κόκκινη γραμμή» των συλλογικών συμβάσεων, «η λογική και το δίκιο είναι μαζί μας, αλλά είναι κάτι που προσπαθούμε να κερδίσουμε. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν απορρυθμιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου … με ένταση, προσπαθούμε να τις κερδίσουμε … λέμε ότι εφόσον έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας, εφόσον είχαμε θετικές δημοσιονομικές και οικονομικές επιδόσεις το 2016 μέσα σε αυτό το περιβάλλον, μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι και κάτι για να κερδίσουμε», όπως είπε.

ΠΗΓΗ http://www.stokokkino.gr