Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα για τον προϋπολογισμό του 2020: “¨Είναι ένας προϋπολογισμός ταξικός, που μεροληπτεί υπέρ των λίγων, μειώνει τα εργαλεία του κράτους και τις δυνατότητες άσκησης προνοιακής πολιτικής” (Βίντεο)

16 Δεκεμβρίου 2019
17:31

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020.  Η κ. Βέττα αναφέρθηκε σε επιμέρους σημεία (ανάπτυξη, περιβάλλον και ενέργεια, κοινωνική πρόνοια, αγρότες, πολιτισμός και αθλητισμός) αναδεικνύοντας την παραπλανητική και μεροληπτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτή εκφράζεται και με τον προϋπολογισμό​ του Υπουργείου Οικονομικών.

H κ. Βέττα ανέφερε, εκτός των άλλων: «Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020, αποτελεί κορυφαία στιγμή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καθώς αξιολογείται η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, όμως αποτελεί και τη λυδία λίθο για τη σύγκριση των πολιτικών εξαγγελιών της ΝΔ σε σχέση με τα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και με τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, να μην ξεχνάμε, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και στις θυσίες των πολιτών οφείλεται η δυνατότητα να καταθέτουμε έναν προϋπολογισμό, χωρίς μνημονιακές δεσμεύσεις, έπειτα από χρόνια επιτροπείας, επιτήρησης και φτωχοποίησης, που προήλθαν από τις πράξεις και τις παραλείψεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«…προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8%, παρά τις εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών για σημαντικά χαμηλότερη αύξηση.

Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά έχετε αποδείξει –από κοινού πολλές φορές με το ΔΝΤ, το οποίο επίσης συστηματικά έπεφτε έξω στις εκτιμήσεις του- ότι η πρόβλεψη για την οικονομική επέκταση της χώρας δεν είναι το δυνατό σας σημείο.

Θυμίζω ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν, ακόμα και τις χρονιές που το ΑΕΠ καταβαραθρωνόταν με μειώσεις έως και 7%, ότι  θα υπήρχε ελάχιστη μείωσή του.

Έστω, για την οικονομία της συζήτησης, ότι θα επιτευχθεί αυτός ο δείκτης. Θα περίμενε κανείς ότι θα προβλέπετε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5,6%.

Βλέπετε, ο ελληνικός λαός θυμάται, παρά την πλύση εγκεφάλου που επιχειρούν τα φιλικά σας ΜΜΕ ότι είχατε εξαγγείλει αύξηση διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης. Δυστυχώς για τους ανθρώπους που σας πίστεψαν πουθενά δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό αυτή η πρόβλεψη…»

«…κατορθώσατε ώστε ο προϋπολογισμός εκτός από ανεδαφικός και ουτοπικός να μην είναι ούτε αναπτυξιακός ούτε κοινωνικός.

Είναι ένας προϋπολογισμός ταξικός, που μεροληπτεί υπέρ των λίγων, μειώνει τα εργαλεία του κράτους και τις δυνατότητες άσκησης προνοιακής πολιτικής.

Είναι ένας μνημονιακός προϋπολογισμός, χωρίς να υπάρχουν πλέον μνημόνια. Μάλλον τελικά, οι μνημονιακές δεσμεύσεις δεν ήταν τόσο ξένες για εσάς και για αυτό τις επαναφέρετε.

Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται όμως σαν τραγωδία την πρώτη φορά, σας υπενθυμίζω ότι την δεύτερη επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

Μια φάρσα και μια συμπαιγνία ενάντια στον ελληνικό λαό, που και αυτή την φορά θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα σας».

3 σχόλια

  • Ενω με τον δικο σας προυπολογισμο τα λεφτα τρεχαν απο τα μπατζακια μας δεν ξεραμε που να τα ξοδεψουμε!!!! Δεν κατακαβατε τιποτε απο την μεγαλη ηττα στις εκλογες που σας μαυρισε ο λαος!!!

  • Καλλιόπη όταν κυβερνουσατε ήσασταν δεξιοτεροι των δεξιών.
    Σκάνδαλα δόξα τω θεώ,με πετσιτες καρανικες κλπ,και ο λαός στην κακη μοίρα του.
    ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή μας.
    Μέχρις εκεί μας κόβει λοιπόν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.