kozan.gr: Κόντρα Ζευκλή – Κοσμίδη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βοΐου, στη συζήτηση για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος: “Η προχειρότητα του δήμου καλά κρατεί – Η προχειρότητα για την πάρτη σου” – Πρώτη ήττα για τη Δημοτική Αρχή του Χ. Ζευκλή, καθώς “πέρασε” η πρόταση του Λ. Γκερεχτέ για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020

20 Δεκεμβρίου 2019
06:37
Κανένα σχόλιο

Κόντρες κι αντιπαραθέσεις περιελάμβανε  η συζήτηση για τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βοΐου, έτους 2020, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επί κεφαλής του συνδυασμού “Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί”, Λ. Γκερεχτές,  εξέφρασε κάποιες ενστάσεις περί του Τεχνικού Προγράμματος, λέγοντας, πως: “Για μένα είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα του 2018 κι όχι του 2020. Eίναι ένα πρόγραμμα που εγώ ο ίδιος είχα την τιμή να το εισηγηθώ το τέλος του 2017, για να υλοποιηθεί το 2018 & το 2019. Δυστυχώς όμως αυτή η αδυναμία που υπήρξε εκείνα τα χρόνια, στάθηκε η αφορμή να μην υλοποιηθεί, για να μπούμε στα νέα δεδομένα του 2020, τα νέα δεδομένα που ζητά ο Δήμος Βοΐου, τα νέα δεδομένα που ζητούν οι συμπολίτες μας. Τα έργα που είναι ενταγμένα σε διάφορα προγράμματα και φτάνουν το ύψος των 4 εκ ευρώ (περίπου),  είναι έργα που το 90% είχαν εγκριθεί επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τα οποία φτάνουν να μπαίνουν στα της υλοποίησης το 2020. Η διαφοροποίηση της πρότασης που προτείνουμε αφορά τις οριζόντιες δράσεις της ΣΑΤΑ, για το λόγο ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο τι θέλει ο κάθε πρόεδρος από κάθε ενότητα και δε μπαίνουμε στη διαδικασία να τροποποιήσουμε τα έργα που προτείνονται από τους προέδρους”, είπε ο κ. Γκερεχτές, προτείνοντας και κάποιες ακόμη τροποποιήσεις στο κομμάτι των συντηρήσεων, στις οριζόντιες δράσεις.

Από την πλευρά του ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κοσμίδης, που συμφώνησε με τις αλλαγές που πρότεινε ο Λ. Γκερεχτές, ανέφερε, καταρχάς, ότι δεν πήρε καμία πρόσκληση από τη Δημοτική Αρχή για κατάθεση προτάσεων επί του Τεχνικού Προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν πήρα καμιά πρόσκληση από τη δημοτική αρχή για να καταθέσω προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα. Μάλλον θα μας έρθει μετά τα Χριστούγεννα. Η προχειρότητα του δήμου καλά κρατεί”. Η συγκεκριμένη αιχμή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Χ. Ζευκλή ο οποίος κι απάντησε: “H προχειρότητα για την πάρτη σου. Να έχεις λίγη μνήμη να δεις ότι σας το είπα και προφορικά, στο προηγούμενο Δ.Σ., ότι έρχεται το τεχνικό πρόγραμμα κι ο προϋπολογισμός και να καταθέσετε προτάσεις. Επίσης να πω ότι δεν είχα και καμιά υποχρέωση από το Νόμο να το κάνω”.

Ο επί κεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Καραμπατζιάς ενέταξε τη στάση και τις διαφοροποιήσεις, στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2020, από τις παρατάξεις Κοσμίδη & Γκερεχτέ, περισσότερο ως “κινήσεις” σκοπιμότητας, λέγοντας πως  έγιναν κυρίως για την ανάδειξη των συσχετισμών δυνάμεων στο Δ.Σ. και την πρώτη ήττα της Δημοτικής Αρχής.

Εν τέλει, κατόπιν ψηφοφορίας, “πέρασε” η πρόταση του Λ. Γκερεχτέ για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 κι όχι του Δημάρχου Βοΐου Χ. Ζευκλή, ο οποίος, όπως είπε, δεν θεώρησε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ήττα, αλλά όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: “Ως εκτελεστικό όργανο, που είναι ο ίδιος, σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου”.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.