Εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Green Inter-e-mobility

20 Δεκεμβρίου 2019
13:52

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20/12/2019, η εναρκτήρια συνάντηση (kickoff meeting) του έργου με τίτλο « Integration of Green Transport in Cities” και ακρωνύμιο «Green IntereMobility”. Στο έργο, το οποίο συντονίζεται από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτριο Στημονιάρη, συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Δήμος Φλώρινας, ο Δήμος Πρεσπών, ο Δήμος Μπίτολα και ο Δήμος Ρέσεν.

Αντικείμενο του Green Interemobility είναι η προμήθεια, λειτουργία και βέλτιστη χρήση με τη βοήθεια ευφυών συστημάτων μεταφορών τεσσάρων ηλεκτρικών minibus και τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες μετακίνησης μαθητών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών, Μπίτολα και Ρέσεν. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 4 ηλιακοί σταθμοί φόρτισης στη Φλώρινα, Πρέσπες, Μπίτολα και Ρέσεν για τις ανάγκες των παραπάνω ηλεκτρικών οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι συζήτησαν θέματα που αφορούσαν οργανωτικά ζητήματα, το συντονισμό των επόμενων βημάτων και την πρόοδο του έργου.

To έργο διάρκειας, 24 μηνών, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος InterregIPA CBC GreeceRepublic of North Macedonia 2019-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικούς Πόρους.

 

Ένα σχόλιο

  • Μπράβο για την πρωτοπόρα αυτή συνεργασία ..! Αυτά να βλέπει ο κ Κασαπίδης και τις ευκαιρίες και δυνατότητες που ξανοιγονται με τη βόρεια Μακεδονία εν όψει και της κρίσης από τη μεταλιγνιτική περίοδο …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.