Εορδαία: Μηδενική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού – Στα 30 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

23 Δεκεμβρίου 2019
12:31

Εορδαία: Μηδενική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Μηδενική αύξηση στα τέλη  καθαριότητας και φωτισμού  για το 2020 αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας  με γνώμονα την δύσκολη για πολλούς Δημότες οικονομική συγκυρία. Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Αθηνά Τερζοπούλου πρότεινε συμπληρωματικά την απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων- Μακροχρόνια Άνεργα ζευγάρια, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Μονογονεϊκές οικογένειες, καταστηματάρχες οι οποίοι πλήττονται από τον Αντικαπνιστικό Νόμο-  το ύψος των οποίων ανέρχεται στις 13 χιλιάδες Ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να αφαιρεθεί από διάφορους κωδικούς. Η απάντηση στο αίτημα της κ. Τερζοπούλου ήταν αρνητική, γιατί τα ποσά από τους συγκεκριμένους ονομαστικούς κωδικούς που επικαλέστηκε, είναι καλυμμένα από τον προϋπολογισμό. Η μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού  για το 2020 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

Εορδαία: Στα 30 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

Με μία  μόνο αρνητική ψήφο, αυτή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», εγκρίθηκε, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 που ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια Ευρώ περίπου. Ο εισηγητής, Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Νίκος Φουρκιώτης, χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, συμπεριλαμβάνει δε έργα που εκτελούνται, έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, αλλά και έργα ξεχασμένα, υπογραμμίζοντας πως « ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τις Κοινότητες» και τα έργα υποδομών  που πρόκειται να κατασκευασθούν, η, να γίνουν  παρεμβάσεις, και  υπερβαίνουν το 1.5 εκατομμύριο Ευρώ. Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Αθηνά Τερζοπούλου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι το όραμα της παράταξης που ηγείται  είναι η αξιοποίηση των Γεωργικών Αποθηκών, στη Νότια είσοδο της πόλης, με τη δημιουργία εκεί της Δημοτικής Πινακοθήκης και την έκθεση των 500 πινάκων με υπογραφές διάσημων εικαστικών της χώρας, κι εφόσον  υλοποιηθεί θα αποσυρθεί από τα κοινά. «Nα μην χαθούν άλλες ευκαιρίες» ζήτησε η Ιωάννα Ανδρονικίδου, και αποφάνθηκε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι φτωχό κάνοντας λόγο για την ανάγκη ομογενοποίησης του Δήμου,  η Αντωνία Χόλμπα καταφέρθηκε συνολικά εναντίον των πολιτικών που ασκούνται και στην Αυτοδιοίκηση, η Βάσω Σολαχίδου από την παράταξη του Στάθη Κοκκινίδη, έκανε μνεία για την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο Πτολεμαίδας- Μποδοσάκειου αλλά και γύρω από το χώρο των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων. Ο Γιάννης Καραβασίλης η παράταξη του οποίου στηρίζει τη Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Πλακεντά εστίασε  στη σημασία που δίδεται μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα στον Πολιτισμό. Τέλος ο Δήμαρχος Εορδαίας  Παναγιώτης Πλακεντάς, είπε, μεταξύ άλλων, πως οραματίζεται την εκτέλεση ενός έργου σε κάθε Κοινότητα σε ετήσια βάση, απαρίθμησε τα ουσιαστικά έργα και τις Μελέτες που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2020 και κάλεσε όλες τις παρατάξεις- 50 – 50- να σχεδιάσουν μαζί το μέλλον του Δήμου Εορδαίας. Ενδεικτικά κάποια έργα και Μελέτες. Ανακατασκευή κτιρίου στην πρώην ΑΕΒΑΛ όπου προβλέπεται να λειτουργήσει και το Μουσείο Λιγνίτη, ανάπλαση στρατοπέδου Φούφα για την δημιουργία Εκπαιδευτικών Δομών, Μελέτη για την αξιοποίηση του γηπέδου, όπως και για την  Πανεπιστημιούπολη, Μελέτη για την ανάπλαση της Λαϊκής Αγοράς, επισκευές σε Σχολικές Μονάδες, παραχώρηση Σιδηροδρομικού Σταθμού στον Δήμο Εορδαίας κ. α

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

  • Ελεος πια κυρια Τερζοπουλου με τον αντικαπνιστικο νομο και την καραμελα των αδειων μαγαζιων! Μια χαρα γεμιζουν τα μαγαζια! Οι μη καπνιστες ειναι σε ποσοστο περισσοτεροι απο τους καπνιστες. Ειστε νομικος και η εφαρμογη του νομου χωρις αντιμετρα θα επρεπε να ειναι η εννοια σας.Τ’ αλλα φτηνος λαικισμος!!

  • Πολύ σωστά σκέφτεται για την απαλλαγή κι άλλων ευάλωτων ομάδων από τα τέλη.στο δήμο Κοζάνης αγρόν αγοράζουν.οι ίδιες στερεότυπες ομάδες στην Κοζάνη επωφελούνται απαλλαγής τελών η επιστροφής και καμμία μέριμνα για τη μονογονεικοτητα.ανσλγησια κι απαξίωση στη μονογονεϊκή οικογένεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.