kozan.gr: Σε ιδιαίτερα φορτισμένο και «ηλεκτρισμένο» κλίμα η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τη φέτα – CETA – H αγανακτισμένη τοποθέτηση, για το “κ…κράτος”, από τον κτηνοτρόφο που είχε μπει, με καραμπίνα, το 2014, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, διαμαρτυρόμενος, τότε, για την εξισωτική αποζημίωση (Βίντεο)

22 Μαρτίου 2017
17:26
Κανένα σχόλιο

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο και «ηλεκτρισμένο» κλίμα … διεξάγεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της φέτας και τη λήψη απόφασης του Σώματος για τη συμφωνία της Ε.Ε. Καναδά (CETA)και αποστολή αυτού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στα αρμόδια Υπουργεία.

Στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έριξε το «μπαλάκι» των ευθυνών για το όλο θέμα της φέτας ο Θέμης Μουμουλίδης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:

«Η περιπέτεια της φέτας έχει ξεκινήσει εδώ και 4 περίπου χρόνια επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Οι Ευρωβουλευτές που ψήφισαν είναι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Σε καμιά περίπτωση Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το χώρο της κτηνοτροφίας και να αξιοποιήσουμε την πολύ μεγάλη δυνατότητα που έχει η φέτα να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση της αγοράς», σχολίασε.

Στην κρισιμότητα του όλου θέματος και στον κίνδυνο που ελλοχεύει στάθηκε στις δηλώσεις του ο Βουλευτής Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης: «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη στιγμή και ίσως έχουμε ξεπεράσει τα όρια για το θέμα της φέτας. Αυτό που προέχει τώρα ειλικρινά, και σας το λέω ως βαθιά γνώστης του θέματος, είναι να προκύψει εθνική συνεννόηση για το θέμα της φέτας μεταξύ όλων των πλευρών και να διεκδικήσουμε την αποκλειστικότητα του ονόματος της φέτας», είπε.

Μεγάλο πλήγμα για την περιοχή θεωρεί από την πλευρά του ο εισηγητής του θέματος αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Θεοδώρου το όλο ζήτημα: «Το θέμα της φέτας με ότι αυτό συνεπάγεται, μας απασχολεί σαν Περιφερειακή αρχή. Στην περιοχή μας έχουμε 30.000 ζώα, 30 τυροκομεία, οπότε είναι μεγάλο πλήγμα για την περιοχή. Πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να στηρίξουμε το συγκεκριμένο προϊόν. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει αυτοέλεγχος και από τα τυροκομεία, αλλά να έχουμε και κριτήρια στη φέτα», ανέφερε.

«Παρθενώνα» της Ελλάδας χαρακτήρισε τη φέτα στις δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Τοπαλίδης πρόεδρος Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης και Περιχώρων: «Η φέτα έχει 3.000 χρόνια ιστορίας. Η φέτα είναι αυτή που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα. Εάν η Ελληνική πολιτεία έδινε κίνητρα σήμερα η Ελλάδα θα είχε 750 με 800 χιλιάδες οικογένειες στη φέτα και την κτηνοτροφία. Είναι τρελό αυτό που γίνεται… Δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία οι Ευρωβουλευτές να ψηφίζουν για τη φέτα και να αποχωρούν. Η φέτα είναι ο Παρθενώνας της Ελλάδας κι όλα τα άλλα είναι τρίχες…», τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

H αγανακτισμένη τοποθέτηση, για το “κ…κράτος”, από τον κτηνοτρόφο που είχε μπει, με καραμπίνα, το 2014, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, διαμαρτυρόμενος, τότε, για την εξισωτική αποζημίωση

H δήλωση Κασαπίδη



Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.