Eορδαία: Αθέριστα εκατοντάδες στρέμματα καλαμποκιού

3 Ιανουαρίου 2020
15:46

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται Αγρότες στην Εορδαία, γιατί εκατοντάδες στρέμματα καλαμπόκια, εξ αιτίας των βροχοπτώσεων του προηγούμενου διαστήματος,  παραμένουν αθέριστα, φοβούμενοι ότι η παραγωγή τους «θα πάει στράφι». Επί πλέον οι καλλιεργητές προβληματίζονται και  για  τη διάθεση του προϊόντος καθώς και  τις τιμές που προσφέρουν οι σιτέμποροι, θεωρώντας ότι είναι ασύμφορες συγκριτικά με τα ποσά που δαπανούν, όταν ο ανταγωνισμός στο χρηματιστήριο του αραβόσιτου, λόγω των αθρόων εισαγωγών από τη Βουλγαρία και τις γύρω Βαλκανικές χώρες, φθηνότερο κόστος, είναι άνισος. Με την άποψη αυτή που διατυπώνει ο Αγρότης από τη Γαλάτεια Ευστράτιος Βαρσαμίδης συμφωνεί και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας Δαμιανός Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι η τιμή ανά κιλό σήμερα κυμαίνεται από 14 έως 16 λεπτά όταν η προμήθεια  γεωργικών  εφοδίων  για ένα στρέμμα  υπολογίζεται στα 200 Ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση, όπως την περιγράφουν οι Αγρότες, είναι δύσκολη πολύ δε περισσότερο για τους Νέους που επενδύουν στη γη γι αυτό  και θα πρέπει η κυβέρνηση να σκύψε στο πρόβλημα τους. Η Θεριζωαλωνιστική μηχανή του Συνεταιρισμού, κατά τον τελευταίο μήνα , σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εξυπηρετεί τις ανάγκες αλωνισμού σε προσβάσιμες εκτάσεις καλαμποκιού  στο βορειοδυτικό τμήμα της Εορδαίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

6 σχόλια

  • Εάν δεν την πατήσουν μερικές φορές ακόμη και δεν πάρουν απόφαση να δουλέψουν, πάνω σε πιο αποδοτικές καλλιέργειες που απαιτούν όμως ιδρώτα, θα έρθουν και τα χειρότερα…

    • Γιατί δεν μας λες τις πιο αποδοτικές καλλιέργειες να μάθουμε και μεις οι αγρότες γι’αυτές όσο δε για δουλειά είσαι τελείως άσχετος και ξερολας και δεν έχεις καμία επαφή με την αγροτική παραγωγή και δουλειά

    • Έλα κ εσύ στο καφενείο να γίνουμε πολλοί αγρότες να καθόμαστε κ να παίρνουμε τις επιδοτήσεις τζάμπα, μα σαν δν ντρέπεστε λίγο που νομίζετε πια ότι όλα είναι εύκολα στην ζωή σταματήστε πλέον τις κακίες, σταματήστε να κρίνετε τον καθένα κ την δουλειά του καθενός.

      • Σε αυτο οφειλει να παρεμβει το κοζαν και να αναβαθμισει την ποιοτητα του δημοσιου λογου… Μονο κερδος θα εχετε για την σελιδα σας..

  • Αγρότες που δεν κατεβαίνουν από το τρακτέρ αξίας τουλάχιστον 200.000.
    Εμείς οι νέοι που ασχοληθηκαμε από ανάγκη και όχι λόγω πασοκων γονέων,και βάζουμε δυναμικές καλλιέργειες,δουλεμενες με τα χέρια,έχουμε την εκτίμηση σας,η είμαστε κ μεις καφενειουχοι με τρεις και εξήντα,να ξέρω…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.