Πολλαπλές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας στη διάρκεια των εορτών και στην Κοζάνη

4 Ιανουαρίου 2020
07:39

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ανέδειξαν δεκάδες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν το χρονικό διάστημα από 23 έως 30 Δεκεμβρίου 2019, ελέγχους σε επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις.

Στην Κοζάνη:

  • σε καφέ-μεζεδοπωλείο, η απασχόληση (5) εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε ταβέρνα, η απασχόληση εργαζομένου που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και
  • σε ξενοδοχείο, η απασχόληση (2) εργαζομένων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

5 σχόλια

  • Μόνο στις ταβέρνες πήγαν; Στα κεντρικά καφε-μπαρ γιατί δεν πήγαν; Εκεί να δεις τι γίνεται αλλά εκεί γιατί να πάνε; Εκεί είναι εξουσία

    • Συμπέρασμα : χάνονται 20 Χιλ θέσεις εργασίας από ΔΕΗ, χάνονται οι μισές θέσεις εργασίας από τις τράπεζες, οικοδομή δεν υπάρχει, Γεωργία κτηνοτροφία άλλες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν, ούτε η φολκς βαγγεν έρχεται. Τελικά πρέπει να γίνουμε μετανάστες,, αλλά που να πάμε???

  • Η εργασιακή παρανομία με βαρβαρότητα υπάρχει και συνεχίζει να γίνεται και σε επιχειρήσεις και εργολάβους της περιοχής που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν ότι πήραν το δώρο των εορτών και το επίδομα άδειας χωρίς να τους το καταβάλουν ..! Φοβόμαστε να το καταγγείλουμε λόγω φόβου απόλυσης ..! Εδώ οι ελεγκτικές υπηρεσίες τι κάνουν..; Υπάρχει τρόπος αλλά δεν το κάνουν , μέσω τραπεζικών λογαριασμών κατάθεσης και ενδεχόμενης επιστροφής .

  • Ημίμετρα μοναχα,και όποιος έχει ένα γνωστό στο ΙΚΑ,στο υγειονομικό,στο τμήμα εμπορίου κλπ,δεν δέχεται ποτέ μα ποτέ έλεγχο.
    Το έχω ζήσει προσωπικά ως υπάλληλος σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος…
    Θα κάνουν έλεγχο συνήθως μετά από καταγγελίες,σε επαγγελματίες που απλά δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και προσπαθούν να βγάλουν ένα τίμιο μεροκάματο.
    Δεν αλλάζει τίποτα όσο ψηφίζουμε και ζούμε ωσάν πελάτες…
    Πελαααατες μου….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.