Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει… (του Δημήτρη Ψευτογκά)

22 Μαρτίου 2017
19:56

Τι ήταν αυτό που έκανε ένα πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει ενώ επί οχτώ(!) χρόνια σιωπά παρότι παραμένει ενεργός πολιτικός- ως βουλευτής επικρατείας -δεν έχει ανοίξει το στόμα του να πεί μια κουβέντα έστω για κάποιο από τα βασανιστικά προβλήματα της χώρας εθνικά, πολιτικά και οικονομικά, μια συγνώμη για τις πολιτικές του όπου έκανε λάθος, να δώσει εξηγήσεις στο λαό, ελπίδες, κουράγιο και κατευθύνσεις στους οπαδούς του που τον “λατρεύουν” ακόμα;

Μύγα τον τσίμπησε;
Προς τι η διακοπή της μακαριότητας και της καλοζωίας;
Δεν αποτελεί στόχο πια των…μυστικών υπηρεσιών;
Συνήλθε από την…”απαγωγή” και την… “απόπειρα” “δολοφονίας” του σύμφωνα με το Τράγκειο ανάγνωσμα που δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ποτέ;
Ο πρωθυπουργός της επανίδρυσης του κράτους “των δικών μας παιδιών” του Νάκου, της φαυλότητας των Χούπηδων, των Αγάπιων με τα”δομημένα ομόλογα”, που εξαφάνισαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των “κουμπάρων”  με τα καρτέλ του γάλακτος, των νοθευμένων ηλιελαίων με ορυκτέλαια, των Ζαχόπουλων, των σκανδάλων των παρακολουθήσεων της Vodafon, τις απαγωγές Πακιστανών, των 850.000 διορισμών με Stage, των διορισμών “αγροφυλάκων” του Μητσοτάκη και τη συνταξιοδότηση τους με μια μέρα υπηρεσία(!), ο πρωθυπουργός “του στρατηγού άνεμου”, των καταστροφικότερων πυρκαγιών με εκατόμβη ανθρώπινων θυμάτων, εξαφάνιση οικισμών και ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστικής κληρονομιάς μνημείων, ο πρωθυπουργός των “Δεκεμβριανών” του 2008 με  το κάψιμο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο πρωθυπουργός του εκτροχιασμού των δημοσιονομικών της χώρας, του διπλασιασμού του δημοσιίου χρέους απο καταβολής Ελληνικού κράτους, της λαφυραγώγησης του δημοσίου πλούτου δεν μίλησε ποτέ για αυτά….
Η σιωπή στην πολιτική είναι σιωπή ανικανότητας ή ενοχής!
Μίλησε μετά απο μια δικαστική απόφαση!
Μια απόφαση που αφορούσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδλα της μεταπολίτευσης!
Το σκάνδαλο της Ι.Μ. Βατοπεδίου!
Αφορούσε την ανταλλαγή “νερού” της λίμνης Βιστωνίδας (Καράγκιουλε) ως δήθεν περιουσιακό στοιχείο του Βατοπεδίου, με εκατοντάδες ακίνητα του δημοσίου που υπερέβαιναν σε κόστος το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!
Οι  “επίδικες” εκτάσεις ανήκαν και ανήκουν με βάση την περι ου ο λόγος δικαστική απόφαση στο Ελληνικό Δημόσιο!
Επομένως το Δημόσιο “αντάλλαξε” περιουσία του με περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας ακόμα και Ολυμπιακά ακίνητα με την εν λόγω Μονή!
Σκάνδαλο ολκής!
Αυτά κατέγραψε η εξεταστική επιτροπή σε δεκάδες χιλιάδες σελίδες….
Αυτά παραδέχθηκε με την απόφασή της και η δικαιοσύνη!
Δεν είπε ότι δεν υπάρχει ΑΔΙΚΗΜΑ!
Απάλλαξε τους υφισταμένους  υπαλλήλους κατηγορουμένους διότι εκτελούσαν …διαταγές ανωτέρων(!) και αποδέχτηκε τον δημόσιο χαρακτήρα της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας..
Τα αδικήματα των “ανωτέρων” παραγράφηκαν!
Νομίμως μεν όχι και ηθικώς δε!
Το νυκτερινό πρόωρο κλείσιμο της Βουλής από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ,το “Πάσχα” , παρέγραψε τα όποια αδικήματα υπουργών και του ιδίου σύμφωνα με τον ισχύοντα τότε νόμο “περι ευθύνης υπουργών”!
Ο σκοπός όμως αγιάζει τα μέσα…
Η αθώωση των κατωτέρων δια αναγωγής του κ. Καραμανλή συνεπάγει και την δική του!
Γι αυτό λάβρος εξελθών, ως σουπιά, από οκταετή σιωπή  δήλωσε θριαμβευτικά ότι  “Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα.  Έστω και αργά, το φώς στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι”!
Θυμίζω ότι ο διώκτης των “νταβατζήδων” από την “πρώτη γραμμή”, της τσικνίζουσας τράπεζας των μεζεδοπωλείων του Μπαϊ\ρακτάρη όλα αυτά τα χρόνια πετούσε τον χαρταετό της λήθης με το γαντοφορεμένο ευαίσθετο χέρι του…
Όμως στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 στην ομιλία πρός την κοινοβουλευτική του ομάδα είπε  για το Βατοπέδι τα εξής:
“Για όσα σκανδαλώδη συνέβησαν στο Βατοπέδι …Ειναι μια θλιβερή ιστορία που ξεκίνησε εδώ και μια δεκαετία.Κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή εκμεταλεύτηκαν τις αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς, υπηρεσίες…τα απάντα ερευνώνται από την δικαιοσύνη η οποία θα αποδώσει ει το ακέραιο τις ευθύνες εκεί που ανήκουν…
Σε πολιτικό επίπεδο: Σήμερα είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν πραγματικά διστάσεις σοβαρότερες απ΄ότι αρχικά εκτιμήσαμε..Οφείλω να πώ -και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα, δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα  για πρώτη φορά να τοποθετηθώ και το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον! Δικό μου ήταν! (Διακόπτεται από χειροκροτήματα ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα εγείρεται και συνεχίζει να χειροκροτεί…)”
Βεβαίως η δικαιοσύνη για τους έχοντες την “πνευματική αποστολή” έκρινε ότι δεν είχαν…δόλο και τους αθώωσε!
Για τους έχοντες την πολιτική ευθύνη δεν είπε ούτε ότι είναι αθώοι ούτε οτι δεν υπάρχει αδίκημα…
Δυστυχώς!
Ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ!
Η νύχτα συνεχίζει να εναλλάσεται με… νύχτα!
Εφόσον οι επαγγελματίες πολιτικοί έχουν μέγιστες”βοήθειες” στην ενάσκηση της ενοχικής σιωπής, της κοντής μνήμης και των ανερυθρίστων ψευδών,
το φως που καίει, αποκαθάρει και αναγεννά θα αντικαθίσταται από το κρύο και ψευδεπίγραφο LED της συσκότισης, της διαπλοκής και της οπισθοδρόμησης.
Ο Γιάννης θα κερνά κι ο Γιάννης θα πίνει…
Χωρίς να την υποτιμήσουμε, θλιβερή ιστορία τα… ΒΑΛΤΟΠΕΔΙΑ!

Δημήτρης Ψευτογκάς

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.