Σε προηγούμενη μου δήλωση είχα ανακοινώσει την συμπόρευση μου στις διαδικασίες του συνεδρίου με τους συνοδοιπόρους μου της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Αυτό ισχύει και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση απο τα φερέφωνα και παπαγαλάκια του συστήματος που διαχρονικά χρεοκώπησαν την χώρα.

Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλά, για σωματεία «φαντάσματα» που είχαν ή έχουν ως στόχο να αλλάξουν τους συσχετισμούς, για καθαρά διαχειριστικούς λόγους. Αυτή η ασχήμια και παθογένεια δεν πρόκειται να περάσει. Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα έχει ανάγκη απο έναν ειλικρινή διάλογο ο οποίος θα το αναδείξει σαν το νέο πρωταγωνιστή στις νέες συνθήκες που ζούμε.

Ας βγάλουν λοιπόν απο το μυαλό τους όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καταστρατηγήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα απο τις οποίες πρέπει – επιβάλλεται να αναδειχθεί η φυσική ηγεσία του εργατικού κινήματος και όχι οι κομματικές νομενκλατούρες.

Το εργατικό κέντρο Κοζάνης βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Το καθεστώς που κυριαρχεί είναι αυτό των εκφυλιστικών φαινομένων και της ηθικής χρεοκοπίας.

Το συνέδριο είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να ανατρέψουμε την στασιμότητα, τον εκφυλισμό, τις παθογένειες και να πορευθούμε στον δρόμο της Αναγέννησης του Εργατικού Κινήματος.

Η Ιστορία μας προκαλεί.

Κοζάνη 23 Μαρτίου 2017

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ΠΟΛΙΤΗΣ