kozan.gr: To διαδικτυακό κάλεσμα, στο Master Class χάλκινων πνευστών στην Κοζάνη, από το διάσημο Αμερικανό σολίστ Vince Di Martino (Βίντεο)

9 Ιανουαρίου 2020
22:15
Κανένα σχόλιο

 

To διαδικτυακό κάλεσμα, στο Master Class χάλκινων πνευστών στην Κοζάνη, από το διάσημο Αμερικανό σολίστ Vince Di Martino.

 

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης από τις 10:30 έως τις 15:30 θα πραγματοποιηθεί master class χάλκινων πνευστών από τον διάσημο Αμερικανό σολίστ Vince Di Martino με το κόστος συμμετοχής να ανέρχεται στα 30 ευρώ. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.Πληροφορίες: 2461029843 Γιάννης Κουμπούρας ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης Η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα» θα πραγματοποιήσει μια μοναδική μουσική συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης τρομπετίστα Vince Di Martino το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7:00 στην Αίθουσα Τέχνης.
Τη Φιλαρμονική διευθύνει ο Αρχιμουσικός Χρυσοχόου Νίκος.
Τιμή Εισιτήριου: 6 ευρώ

Βιογραφικό του Vince Di Martino:

Ο Vince DiMartino είναι ένας από τους πιο φημισμένους τρομπετίστες και καθηγητές της Αμερικής.
Μετά από την αποφοίτησή του από το Eastman School of Music το 1972, ο καθηγητής DiMartino δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Kentucky μέχρι το 1993.
Εκείνη την περίοδο πήρε μια καινούργια θέση ως διακεκριμένος καλλιτέχνης στο Centre College στο Danville στο Kentucky. Εκεί διδάσκει τρομπέτα, χάλκινα και τζαζ σύνολα καθώς επίσης και ιστορία της τζαζ.
Ο Vince DiMartino είναι εξίσου γνωστός ως καλλιτέχνης της τζαζ. Υπήρξε κορυφαίος και σολίστας στη Lionel Hampton Band, στη Chuck Mangiore Band, στη Clark Terry Band, στη Eastman Arranger’s Holiday Orchestra. Έχει παίξει με μερικά από τα καλύτερα κολεγιακά τζαζ σύνολα.
Η Διεθνής Ένωση εκτελεστών τρομπέτας (ITG), χαρακτήρισε σε συνέδριά της, τον DiMartino ως ένα εξειδικευμένο καθηγητή στα μεγαλύτερα σόλο προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων τη Λουϊζιάνας, του Κολοράντο, του Νέου Μεξικού, του Ντένβερ, του Λονδίνου και του Γκέτεμπορκ της Σουηδίας. Διετέλεσε δύο φορές ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τρομπετιστών (ITG), ως επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για δύο περιόδους.
Ο Vince DiMartino συμμετείχε ως σολίστας σε πολλές συμφωνικές ορχήστρες, όπως Cincinnati, Buffalo, Santa Fe, North Carolina, Orlando, Baton Rouge και Rochester, Νew York. Εμφανίσθηκε επίσης ως προσκεκλημένος σολίστας με την Boston Pops στην καλοκαιρινή τους περιοδεία το 1999, καθώς και στην τηλεοπτική τους μετάδοση. Συμμετείχε επίσης ως σολίστας με την μπλουζ-τζαζ μπάντα του Στρατού, την μπάντα των χάλκινων του Στρατού, την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και των Πεζοναυτών της Αμερικής. O DiMartino είναι ο πρώτος πολίτης που εμφανίσθηκε με αυτά τα σύνολα. Είναι επίσης συνιδρυτής της “New Columbian Brass Band” με τον Dr. George Foreman, διευθυντή του Norton Center for Arts στο Centre College. Η μπάντα έχει ηχογραφήσει τρία CD για την Dorian Records.
Ο Vince DiMartino πρωτοπαρουσίασε επίσης τις πιο πρόσφατες ηχογραφήσεις της Ορχήστρας Cincinnati Pops συμπεριλαμβανομένων των “Μancini’s Greatest Hits”, “Bond and Beyond”, “Big Hit Parade” και “Hollywood’s Greatest Hits”. Ηχογράφησε ως κορυφαίος στην ομάδα των τρομπετών το “Christmas Album” του Mel Torme. Ο DiMartino ολοκλήρωσε στη δισκογραφική εταιρεία Summit μια ηχογραφημένη εργασία μαζί με τους καλλιτέχνες της τζαζ Allen Vizutti και Bobby Shew, καθώς και με το συγκρότημα Trumpet Summit.
Με τον Dr. Schuyler Robinson, o DiMartino έκανε μια ηχογράφηση για την δισκογραφική Mark Records που ονομάστηκε «Τα καλύτερα ορχηστρικά για τρομπέτα και όργανο». Το ITG το χαρακτήρισε σαν χαρισματικό CD. Το ντουέτο βραβεύτηκε από το σύλλογο καλλιτεχνών.
Το καλοκαίρι του 1994 παρουσίασε πρόγραμμα στο Lincoln Center με την μπάντα χάλκινων του Καναδά, και της Νέας Υόρκης. Επίσης πρωτοεμφανίστηκε ως σολίστας – καθηγητής στο Διεθνές Φεστιβάλ Τρομπέτας στο Κίεβο το 1998.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής του καριέρας ο DiMartino ήταν μέλος του καλλιτεχνικού προσωπικού πολλών διεθνών σεμιναρίων και μαθημάτων, στην Ισπανία, Αγγλία, Ουκρανία, Ταϊλάνδη, Γερμανία, Καναδά, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελλάδα (Ορφείο Ωδείο Αθηνών) κ.α. Από το 2001 – 2007 διδάσκει στο Διεθνές Σεμινάριο πνευστών στα Καλάβρυτα. Διοργανώνει, επίσης, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής το Exploring Trumpet in Greece (2006) και το Exploring Brass in Greece (2007 – 2013 – 2015) με διεθνή συμμετοχή τρομπετιστών και χάλκινων εκτελεστών εν γένει.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Φιλαρμονικές Λάρισας, Μαρκοπούλου Αττικής και Σκριπερού Κέρκυρας. Έχει ολοκληρώσει μία σειρά από 5 ηχογραφήσεις με “The Syracuse University Wind Ensemble” παρουσιάζοντας πολλά καινούργια και κλασσικά έργα για τρομπέτα του ρεπερτορίου. Είναι λάτρης της Ελλάδος και την επισκέπτεται τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο. O Vince DiMartino is a Pickett-Blackburn Performing Artist.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.