kozan.gr: Φωτογραφίες και βίντεο απο το επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Δήμαρχο Βελβεντού στο Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο «ΜΕΤΟΧΙ»

12 Ιανουαρίου 2020
13:37

Φωτογραφίες απο το επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Δήμαρχο Βελβεντού στο Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο «ΜΕΤΟΧΙ»

 

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Με αισθήματα τιμής και ευφροσύνης  σας υποδεχόμαστε θερμά, ως τον εξαιρετικά τιμώμενο προσκεκλημένο μας σε αυτό το εορταστικό γεύμα που παρατίθεται με την αφορμή της σπουδαίας επίσκεψής σας στον τόπο μας.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Mια επίσκεψη στο Βελβεντό δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την επαφή με τους ανθρώπους του, την ιστορία και την πολύπλευρη δραστηριότητα της κοινωνίας αυτής σε πολλά, αν όχι όλα, τα επίπεδα.

Είναι μαζί μας για να ανταποδώσουν την ύψιστη τιμή της επίσκεψής σας:

Η εκκλησιαστική, η πολιτική, η στρατιωτική και η κρατική ηγεσία της Περιφέρειας και του Νομού, οι αρχές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Οι βουλευτές του Νομού μας,

Ο Περιφερειάρχης και εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι Βελβεντού και οι Πρόεδροι των ορεινών μας κοινοτήτων,

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, των Συνεταιρισμών και του ΤΟΕΒ,

Οι εκπρόσωποι των 30 και πλέον συλλογικών φορέων από το χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνικής, εμπορικής και γενικά της οικονομικής ζωής του Δήμου,

Οι εκπρόσωποι της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας,

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο,

Οι εκπρόσωποι των ομογενών μας,

Οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην πολύχρονη προσπάθεια για την επαναφορά του Δήμου και οι κάτοικοι που συμμετέχουν στον μακροχρόνιο αγώνα μας για την ανάπτυξη και ευημερία αυτής της γης.

Επιλέξαμε να σας υποδεχτούμε στην Κεντρική μας εκκλησία, το ιστορικό αυτό μνημείο ορθοδοξίας στην πόλη μας-κληρονομιά των πατεράδων και των παππούδων μας από τα δύσκολα χρόνια του Οθωμανικού ζυγού.

Ακολούθως κάναμε την ανακήρυξή σας στο Πνευματικό μας Κέντρο, που αποτελεί την κυψέλη της διαχρονικής πνευματικής δημιουργίας αυτής της κοινωνίας.

Τώρα βρισκόμαστε στο Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο όπου διαχρονικά διασκέδαζαν οι συμπολίτες μας και ακριβώς δίπλα μας έχουμε τις Αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου αθλούνται οι συμπολίτες μας και ειδικά η νέα γενιά.

Θα ακολουθήσει η επίσκεψή σας στους δυο συνεταιρισμούς που τιμούν τον συνεργατισμό και το συνεταιριστικό πνεύμα εδώ και έναν αιώνα αλλά και στηρίζουν σταθερά την τοπική μας οικονομία.

Και θα κλείσουμε με την επίσκεψή σας σε ένα από τα τρία επισκέψιμα οινοποιεία, τα οποία άνοιξαν το δρόμο μιας εναλλακτικής οικονομικής προοπτικής για τον τόπο μας.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να σας ξεναγήσουμε και στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Με την επανεκκίνηση του Δήμου μας θέλουμε στα χρόνια που έρχονται να αποδείξουμε ότι η αυτοδιοικητική αλλά και εν γένει η πορεία του τόπου μας δεν έχει σχέση με το γεωγραφικό μέγεθος ούτε με σχεδιασμούς επί χάρτου, αλλά με τη δυναμική της κοινωνίας μας, με την εργατικότητα των κατοίκων και την διάθεση για δημιουργία και πρόοδο. Αυτό κάνουμε ως κοινωνία.

Με συνεκτικό ιστό το Δήμο και το Δημοτικό μας Συμβούλιο προσπαθούμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς στα πλαίσια της Αρχής της Επικουρικότητας, να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες και προκλήσεις, να εναρμονιστούμε με το πανευρωπαϊκό περιβάλλον, να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες προπαντός στους νέους ανθρώπους με διαρκή στόχευση να πετύχουμε την κοινωνική μας συνοχή και την οικονομική μας ανάπτυξη όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες.

Είμαστε στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, βιώνουμε ως χώρα τον δημογραφικό μαρασμό, παρακολουθούμε με πόνο ψυχής την φυγή των νέων επιστημόνων, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε ως περιοχή την εποχή της απολιγνιτοποίησης με όλα τα δυσμενή της επακόλουθα, τα οποία όμως με κατάλληλους χειρισμούς εκτιμούμε ότι μπορούν να αναδειχθούν σε ευκαιρίες μιας νέας πορείας. Και επιμένουμε με τον καθημερινό μας αγώνα όλα αυτά να τα ανατρέψουμε και να κάνουμε βήματα μπροστά με την βοήθεια της συντεταγμένης πολιτείας, ώστε να συγκρατηθεί ο πληθυσμός στην περιοχή και να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και παραγωγικά η επαρχία.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε σημαντική τη σταθερότητα της χώρας μας, την ειρήνη και την ασφάλεια, την δημιουργική συνύπαρξή μας στον πανευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη, θέματα τα οποία τελούν υπό την δική σας στιβαρή εγγύηση.

Και σας ευχαριστούμε ως πολίτες αυτής της χώρας για το πολλαπλό συνθετικό ρόλο σας στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας όλα τα χρόνια της λαμπρής διαδρομής σας.

Με αυτόν τον χαιρετισμό και προς τιμήν σας, υψώνω το ποτήρι ευχόμενος υπέρ της ευημερίας σας και όλων των συνεργατών σας.

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.