Εορδαία: Κινητοποίηση για τη μεταφορά του Μνημείου Πεσόντων της Μαυροπηγής στην πρώην ΑΕΒΑΛ

13 Ιανουαρίου 2020
12:29

Συντονισμένες προσπάθειες για να μην καταστραφεί το Μνημείο Πεσόντων της Μαυροπηγής, με δεδομένο ότι τα συνεργεία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της επέκτασης των εξορυκτικών δραστηριοτήτων του Ομώνυμου Ορυχείου και της αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατεδάφιση του Κοινοτικού Καταστήματος, στον περίβολο του οποίου  είναι στημένο το Μνημείο,   καταβάλουν το Δ Σ της Τ Κ Μαυροπηγής και ο Δήμος  Εορδαίας, ώστε, ενδεχομένως σήμερα το αργότερο αύριο, να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βαγγέλη Καραγεωργίου, οι εργασίες της κατεδάφισης των εναπομεινάντων κτισμάτων εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και οι κατοικίες που ακόμη  παραμένουν στο Νότιο τμήμα του χωριού είναι θέμα χρόνου να σωριαστούν κατά γης αφού τα μηχανήματα έφθασαν πλέον στην πλατεία. Το Μνημείο Πεσόντων, με βαρύνουσα συναισθηματική άξια, ο τελευταίος ίσως κρίκος στην αλυσίδα των αναμνήσεων των κατοίκων με το χωριό τους που χάνεται, θα μεταφερθεί στην πρώην ΑΕΒΑΛ, σε χώρο ασφαλή, όπου φυλάσσονται και άλλα στοιχεία της Μαυροπηγής του χθες, για να κοσμήσει το κέντρο του Νέου Οικισμού

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.