Πτολεμαΐδα: Καταγγελία για παράνομη υλοτόμηση στο Σουλού ποταμό

13 Ιανουαρίου 2020
12:49

Κομμένα δέντρα και κλαδιά πεσμένα στο έδαφος κατά μήκος του ποταμού του Σουλού φαινόμενο που παραπέμπει σε ανθρωπογενή δραστηριότητα καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πενταβρύσου Γιάννης Πασσαλίδης ζητώντας από τους αρμόδιους να παρέμβουν άμεσα και να πατάξουν την παράνομη υλοτόμηση. Όπως υποστηρίζει η ξύλευση παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα με τους επιτηδείους να εκμεταλλεύονται το γεγονός της ανύπαρκτης φύλαξης της περιοχής ενώ τις ύποπτες κινήσεις τους διαπίστωσε ο ίδιος σε έλεγχο που πραγματοποίησε  στις όχθες του ποταμού εντοπίζοντας  ένα λευκό τζίπ φορτωμένο με κορμούς δέντρων χωρίς ωστόσο να διαθέτει περισσότερα στοιχεία. Σήμερα πρόκειται να καταθέσει γραπτή καταγγελία στο Δασαρχείο Κοζάνης προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την ανακοπή της παράνομης δράσης και την επιβολή προστίμων σε όσους καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της επίμαχης περιοχής. Ο κ Πασσαλίδης  δηλώνει ότι θα ενημερώσει σχετικά τους κατοίκους της Πενταβρύσου ώστε όχι μόνο να σεβασθούν το παρόχθιο δάσος,  αλλά και να το ενισχύσουν με εθελοντικές πρωτοβουλίες δενδροφύτευσης, αιτώντας από τους αρμόδιους δενδρύλλια για την ανάπλαση του

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

5 σχόλια

  • Αρκει να φυτευθουν καλλοπιστικα δεντρα και οχι δεντρα επικινδυνα για την ανθρωπινη ζωη οπως λ.χ.ειναι τα πλατανια γιατι και μεγαλωνουν πολυ και επικινδυνα γινονται.

    • Γεωπόνε πως πρέπει να φυτευτούν δέντρα χρήσιμα στην φύση και όχι καλλωπιστικά . Κρίμα να μην γνωρίζετε ούτε τα βασικά

  • Δεν είναι μόνο σαυτη την περιοχή αν πας νότια της Κοζάνης προς τη λίμνη δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα, κανονική αποψηλωση σε ότι είναι κοντά σε δρόμο. Η νέα μόδα είναι τα αθόρυβα πριόνια μπαταρίας.

  • Ανωνυμε η χρησιμοτητα ή η μη χρησιμοτητα δεν ισχυει στην επιστημη της γεωπονιας ενα το κρατουμενο και δευτερο εγω εκανα μια επισυμανση γιατι για μενα πανω απ ολα μετραει η ανθρωπινη ζωη και οχι τα δεντρα.Καλο μεσημερι.

    • Καλησπέρα , η επισήμανση δεν ήταν προσωπική. Υπάρχουν δέντρα που έχουν κτηνοτροφικό , μελισσοκομικό ενδιαφέρον κλπ. Καλο είναι να μπαίνουν τέτοια δέντρα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.