Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: “Επιτέλους, έχετε αίσθημα ευθύνης γι αυτά που κάνετε;”

13 Ιανουαρίου 2020
16:37

 

Επιτέλους, έχετε αίσθημα ευθύνης γι αυτά που κάνετε;

Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν οι εντολές του Πρωθυπουργού προς του Περιφερειάρχες και το Υπουργικό Συμβούλιο για την όσο καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Και για να δούμε τι συμβαίνει στη δική μας Περιφέρεια, στην Περιφέρεια που είναι ουραγός σε απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, λες και δεν τα έχουμε ανάγκη….

Ο προηγούμενος Περιφερειάρχης είχε παρκαρισμένα 300 εκ. στους λογαριασμούς του. Η τετραετία πέρασε και τα κονδύλια έμειναν ανεκμετάλλευτα, ενώ πιο δίπλα στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι προκηρύξεις έβγαιναν σωρηδόν με ένα μαγικό τρόπο…..

Ο νέος Περιφερειάρχης ενημερώθηκε πλήρως από όλους ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πρόσφατα μάλιστα είδε επί των ημερών του να λήγει μια κακογραμμένη προκήρυξη για ενίσχυση επιχειρήσεων και να υποβάλλονται συνολικά μόνο 8 προτάσεις και από αυτές δεν γνωρίζουμε ποιες τελικά θα υλοποιηθούν.

Ομολογουμένως έγινε η πρώτη ουσιαστική κίνηση από τη νέα Περιφερειακή Αρχή όταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λυσσαρίδης κάλεσε κλιμάκιο της ΜΟΔ στην Κοζάνη και το οποίο διαπίστωσε και επιβεβαίωσε τα παραπάνω με εμφατικό τρόπο, έδωσε δε σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις.

Επομένως, η ενημέρωση έγινε, οι διαπιστώσεις πραγματοποιήθηκαν, καιρός για δράση. Μέχρι σήμερα όμως τίποτα δεν κινείται, οι αξιολογήσεις προγραμμάτων που υποβλήθηκαν λιμνάζουν, διαρκούν 15 – 18 μήνες, νέες προκηρύξεις είναι σε στάδιο μελέτης και σχεδιασμού και κατά τα άλλα ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει το ΕΣΠΑ για να έχει μια βοήθεια, μια μικρή συστάδα φωτός, μια ελπίδα στην πολύ δύσκολη μάχη που δίνει.

Υπάρχουν πολύ στενά περιθώρια πλέον, μόλις τα επόμενα τρία χρόνια και αν η Περιφέρεια δεν κινηθεί αστραπιαία κάνοντας τεράστιες τομές στη διαχείριση των κονδυλιών της θα συμβούν δυο περιπτώσεις, δυστυχώς, για εμάς: Θα μεταφερθούν κονδύλια σε άλλες Περιφέρειες ή Υπουργεία για δικές τους προκηρύξεις ή θα επιστραφούν πίσω, ως μη απορροφημένα. Και τότε ποιός θα λογοδοτήσει; Το γνωστό πολιτικό παιχνίδι…ο ένας θα ρίχνει το μπαλάκι της ανικανότητας στον άλλον…

Και για να μη παρασυρθούμε και εμείς σε μια παρόμοια κατάσταση διαπιστώσεων μπορούμε άνετα να τους προτείνουμε τι πρέπει να κάνουν:

Να ασχολούνται συνεχώς με αυτό, με όλες τους τις δυνάμεις. Να δημιουργηθεί γραφείο ΕΣΠΑ και επενδύσεων εντός της Περιφέρειας το οποίο θα στελεχωθεί με πολύ καταξιωμένους τεχνοκράτες, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού τομέα και με μετατάξεις στελεχών από τη ΜΟΔ. Άμεση αντικατάσταση αυτών που η ανικανότητά τους δημιούργησε αυτή την κατάσταση, δεν θέλουμε να ακούμε πλέον τις δικαιολογίες τους, τη μιζέρια τους και ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι όλα είναι δύσκολα. Αν το γραφείο αυτό στελεχωθεί κατάλληλα  θα περισώσει η Περιφέρεια την κατάσταση απορροφώντας όσο τα δυνατό περισσότερα κονδύλια, πολύτιμα για την Περιφέρεια που είναι ουραγός στην Ευρώπη στην ανεργία (Παρεμπιπτόντως ούτε ένα πρόγραμμα εδώ και 5 χρόνια δεν προκήρυξαν οι αθεόφοβοι για ανέργους ….).

Και στο κάτω – κάτω ο κ. Κασαπίδης ας επισκεφτεί τους συναδέλφους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας για να μάθει τις καλές πρακτικές, δεν είναι ντροπή να αντιγράφουμε το καλύτερο, ντροπή είναι να νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και να μη κάνουμε τίποτα….

Φτάσαμε στο παρά πέντε, η ΔΕΗ την πάνε για κλείσιμο, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και καιρό οι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό για μία καλύτερη τύχη και τελικά εμείς τι γίνουμε; Την απάντηση τη γνωρίζουμε όσο και να μη 8έλουμε να την παραδεχτούμε.

Γι’ αυτό κύριοι, καλό είναι να καθίσουμε όλοι κάτω και να συνεργαστούμε, αφήνοντας στην άκρη τις μικροπολιτικές, αν αγαπάμε και 8έλουμε το καλό αυτού του τόπου.

26 σχόλια

  • Εχεις τόσο δίκαιο..ο κάθε λογικός άνθρωπος ή συνεπής υπάλληλος αυτά διαπιστώνει επί χρόνια και συζητάει όμως δυστυχώς οι αυτοδιοικητικοί παραμένουν αδρανείς εξαντλώντας την προβολή τους σε ανούσιες εκδηλώσεις με μπόλικη δόση επαρχιωτισμού. Η περιφέρεια στερίται οράματος και εμπλοκής ικανων ανθρώπων και στελχών οι οποίοι βλέποντας επί χρόνια τα μικροκομματικά παιχνιδάκια έχουν αποστασιοποιηθεί διατηρώντας τουλάχιστον την αξιοπρέπειά τους και προσφέροντας υπηρεσίες σε όσους μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Η σιωπή των αμνών στον τόπο μας είναι πλέον εκκωφαντική.

    • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ!
      ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!

  • Πολύ σωστά τα λες φίλε .. Απλά ο χρόνος τελειώνει για το αύριο της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης είχε το χρόνο να ενημερωθεί για όλα και όλους . Τους δόθηκαν ευκαιρίες και έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες. Αντί για αυτό βλέπουμε καθυστερήσεις στις αλλαγές προσώπων και διευθυντών . Κάτι τέτοιο είναι τελείως ανεπίτρεπτο . Κ. Κασαπίδη εξαντλείται πλέον ο χρόνος που είχατε. Προχωρήστε άμεσα στις αλλαγές προσώπων και τακτικών διαφορετικά θα βρεθείτε υπόλογος των πράξεών σας . Και τότε δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες. Χρονοτριβείται χωρίς λόγο….

  • Οι κλίκες πλέον στην Περιφέρεια δεν έχουν που να κρυφτούν πλέον. Η περιφέρεια πρέπει να δουλέψει . Όσοι ήταν τόσα χρόνια στα πράγματα αποτελούν πλέον παρελθόν. Πρέπει να αντικατασταθούν να μπούν άτομα που γνωρίζουν . Κασαπίδη προχώρα πρίν να είναι αργά για την περιοχή.

  • Για το ΕΣΠΑ ευθύνη φέρουν όλοι και ο Περιφερειάρχης και οι Βουλευτές τις περιοχής μας. Που είναι οι Βουλευτές , γιατί είναι συνέχεια στην Αθήνα και δεν κάθονται να ασχοληθούν με τα προβλήματα της περιοχής?
    Απόντες από όλα μόνο φωτογραφίες ξέρουν να βγαίνουν . Κ. Κωνσταντινίδη , κ. Αμανατίδη καλές οι φώτο αλλά πρέπει να απορροφηθεί και το ΕΣΠΑ αλλά και να χρησιμοποιηθούν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι φωτογραφίες για το Θεαθήναι δεν προσφέρουν τίποτα. Ξυπνήστε πριν να είναι αργά.

  • Άλλαξε όλους τους προισταμένους. Τελευταίοι είμαστε .Το ΕΣΠΑ πάτωσε και όλοι σας κοιμάστε. Απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους Μην κάθεστε πάνω στο 52% που πήρατε διότι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας Έχει αγανακτήσει και το 52% εύκολα μπορεί να γίνει μηδέν. Προσοχή άλλαξέ τους όλους . Ένας ή δύο ίσον κανένας.

  • Απαράδεκτος ο Κασαπίδης . Βλέπει την Δυτική Μακεδονία να βουλιάζει και δεν κάνει τίποτα. Και μην ακούσω δικαιολογίες ότι είναι λίγος ο χρόνος , γιατί λίγος είναι και ο χρόνος που απομένει στην Δυτική Μακεδονία. Ο οικονομικός μαρασμός έρχεται . Η ΔΕΗ θα κλείσει , οι πόροι στο ΕΣΠΑ δεν απορροφούνται .
    Αν δεν σαπάσεις τα αυγά Κασαπίδη δεν κάνεις ομελέτα.

    • Μην είσαι άδικος, ασχολείται με γέφυρες και σήραγγες, μικρός ήθελε να γίνει μηχανικός τον θυμάμαι..δημιουργεί προβλήματα, δε λύνει

  • Κασαπίδη ο κόσμος άρχισε να χάνει την εμπιστοσύνη του απέναντι σου . Όλοι σχολιάζουν ότι δεν κάνεις τίποτα και ότι λειτουργείς σαν τους προηγούμενους. Τελικά μάλλον η Περιφέρεια διοικείται από άλλους και όχι από εσάς. Δεν τολμάτε ούτε να αλλάξετε τους Προισταμένους.

  • Κ Κασαπίδη την πορεία σας και τα έργα σας δεν τα βλέπει μόνο η Δυτική Μακεδονία , αλλά και η Αθήνα . Οφείλεται να τηρήσετε την υπόσχεση που δώσατε!!!!

  • Είναι λυπηρό να βλέπει κάποιος Βουλευτές και Περιφερειάρχη να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τον μέλλον της περιοχής μας. Κρίμα …..

  • Κασαπίδη είμαστε τελευταίοι στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ σου λέει τίποτα αυτό ? Σταμάτα πια τις δικαιολογίες και χρησιμοποίησε τα αξιόλογα στελέχη .

  • καλα περιμενατε να κανει κατι?τι εκανεσαν βουλευτης?εγινε περιφερειαρχης για να μην χασει καρεκλα γιατι ο κυριακος βουλευτη δεν το ηθελε οποτε χαρειτε τον μακρα χειροτερος απο τον καρυπιδη

  • Ασε μην μιλάς για τον καρύμπα . Ο άνθρωπος ήταν καραάσχετος και μάλιστα δεν ήξερε μετά από 5 χρόνια τι είναι τεχνικό Δελτίο . Έλεος δηλαδή

  • Ποιος ειναι αυτος ο Αναγνώστης που τα ξερει τοσο καλά, τα γράφει τόσο καλά αλλά δεν εχει ονομα να βαλει ;
    Νίκο τον λένε ;

  • Τι θα γίνει με το κάπνισμα στην Περιφέρεια Κασαπίδη . Όλοι καπνίζουν σαν τα φουγάρα εκεί μέσα. Δεν ισχύει ο Νόμος περί καπνίσματος?

  • Αυτό για να καταλάβουν μερικοί πολιτικοί της περιοχής μας

    Ένα πρωί ένας ανθοπώλης πηγαίνει για κούρεμα.

    Όταν τελείωσε ζήτησε τον λογαριασμό.

    Τότε ο κουρέας του λέει: Ευχαριστώ αλλά δεν θα σας πάρω χρήματα για το κούρεμα.

    – Ξέρετε αυτή την εβδομάδα προσφέρω δωρεάν υπηρεσία στην κοινότητα.

    Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε για την ευγένεια και έφυγε.

    Το άλλο πρωί όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει είδε μια δωδεκάδα τριαντάφυλλα στην πόρτα με ένα ευχαριστήριο σημείωμα από τον ανθοπώλη.

    Λίγο αργότερα έρχεται για κούρεμα ένας ζαχαροπλάστης.

    Την ώρα του λογαριασμού έκπληκτος ακούει τον κουρέα να εξηγεί:

    – Ξέρετε αυτή την εβδομάδα προσφέρω δωρεάν υπηρεσία στην κοινότητα.

    Το άλλο πρωί όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει είδε ένα κουτί με μια δωδεκάδα φρεσκότατα γλυκά στην πόρτα με ένα ευχαριστήριο σημείωμα από τον ζαχαροπλάστη.

    Λίγο αργότερα καταφθάνει ένας βουλευτής, μετά το κούρεμα η σκηνή επαναλαμβάνεται…

    Ο βουλευτής φεύγει ικανοποιημένος, ευχαριστώντας τον κουρέα.

    Το ίδιο απόγευμα όταν ο κουρέας πηγαίνει να ανοίξει βρίσκει στην πόρτα του κουρείου μια δωδεκάδα βουλευτές να περιμένουν για κούρεμα.

    Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ πολιτών και πολιτικών…

    Και να θυμάστε!

    Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται τακτικά για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

    Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές Κασαπίδη .

  • Σε 2 μήνες ετοιμαστείτε να χάσει η Περιφέρεια μας 40 εκ λόγω ανικανότητας απορρόφησης.Να δω τότε τι δικαιολογίες θα βρουν .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.