Tον Υπουργό  Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη θα συναντήσει αύριο Τρίτη, στις  11 το πρωί, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Ε.Β.Ε της Π.Ε Κοζάνης Νίκος Σαρρής

13 Ιανουαρίου 2020
17:39

Την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων και έργων στην Δυτ. Μακεδονία,  στο πλαίσιο της φάσης μετάβασης και της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή, θα ζητήσει από τον Υπουργό  Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος Ε.Β.Ε της Π.Ε Κοζάνης Νίκος Σαρρής, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις  11 το πρωί, στην Αθήνα.

«Εάν δεν υποστηριχθεί ουσιαστικά η περιοχή, δεν θα υπάρξει  επόμενη ημέρα στη Δυτ. Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά  σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε, κάνοντας γνωστό ότι «οι προτάσεις του Επιμελητηρίου, θα κινηθούν σε 5 άξονες, οι οποίοι περιλαμβάνουν την λειτουργία ειδικής φορολογικής ζώνης για την προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρήσεων, την άμεση αποκατάσταση και αξιοποίηση 150.000 στρεμμάτων στην περιοχή, την σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτ. Μακεδονίας με την Θεσσαλονίκη, την Ηγουμενίτσα και τα Βαλκάνια, την ίδρυση τεχνολογικών πάρκων και τη σύνδεση με το Νέο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, καθώς επίσης και την αξιοποίηση της «βιομηχανικής κουλτούρας» στον τομέα των κατασκευών λόγω της ΔΕΗ, για την παρουσία  μεγάλων τεχνικών εταιρειών και επιχειρήσεων».

Παρουσία και της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, ο κ. Σαρρής θα περιγράψει στον κ. Γεωργιάδη,  κατά την συνάντηση του στο Υπουργείο, τις έντονες  αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στο ενεργειακό κέντρο και όπως πρόσθεσε «υπάρχει απόλυτη ανάγκη για άμεσες αποφάσεις  από την Κυβέρνηση, αφού η Δυτ. Μακεδονία είναι πρώτη στην ανεργία, στην γήρανση και την μείωση του πληθυσμού, όπως επίσης και στην μείωση του Α. Ε. Π , το οποίο στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις δραστηριότητες της ΔΕΗ».

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

  • Πωπω ρε σαρρη!!!!
    Τόσο φοβερό πράγμα θα κανεις που πρέπει να μας ενημερώνεις από πριν…
    Ποσό λίγος είσαι τελικά!

  • ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΔΜ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.