Ανεξάρτητη Κίνηση Δ.Μακεδονίας 5ο Π.Τ. Ο.Ε.Ε.: Αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών του ΟΕΕ

14 Δεκεμβρίου 2016
15:50
Κανένα σχόλιο

Οι εκλογές του 5ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου στις 11/12/2016 έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ‘της απαξίωσης του Oικονομικού Eπιμελητηρίου’, αφού λιγότεροι από τρεις στους δέκα συναδέλφους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ενώ ο πρόεδρος κ. Καρακάσης Μανόλης έμεινε ικανοποιημένος από το ποσοστό, γιατί δεν τον ενδιέφερε η συμμετοχή αλλά μόνο η επανεκλογή του, έστω και αν το οικονομικό επιμελητήριο έχει απαξιωθεί κατά τη Διοίκηση του.

Αποκαλύφθηκε  ο καταλυτικός ρόλος που έπαιξε η συγκεντρωτική μονοπρόσωπη διοίκηση του οικονομικού επιμελητηρίου, ιδιοκτησιακού χαρακτήρα και παρόλα αυτά μας εμπιστεύτηκε το 9,30% των οικονομολόγων που συμμετείχαν στις εκλογές.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και μας έδωσαν μία έδρα στην Τοπική Διοίκηση. Τους διαβεβαιώνουμε ότι ξεκινάμε από σήμερα τη δράση για ένα πιο δυναμικό Οικονομικό Επιμελητήριο, αλλά κυρίως για ένα πιο ενεργό ρόλο των Οικονομολόγων στις εξελίξεις στην Περιφέρεια.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και τους θέλουμε ενεργά μέλη, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγει το οικονομικό επιμελητήριο από την αδράνεια και την απαξίωση που το οδήγησε η μέχρι σήμερα διοίκηση και που δυστυχώς οι συνάδελφοι με την ψήφο τους δίνουν πάλι την δυνατότητα να συνεχίζουν την απαξιωτική τους πορεία.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δυτικής Μακεδονίας, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από τη δημιουργία της, μπόρεσε να ενώσει οικονομολόγους όλων των πολιτικών χώρων και να συντάξει προτάσεις και θέσεις που πρέπει να προωθηθούν για την αναβάθμιση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ η νέα διοίκηση του περιφερειακού τμήματος του Oικονομικού Eπιμελητηρίου να αλλάξει πορεία και αντί να σκέφτεται τις επόμενες εκλογές για να παραμείνει στη διοίκηση, να προτείνει θέσεις και προτάσεις για την ανεργία, για την ΔΕΗ, για προγράμματα ανάπτυξης της περιφέρειας, για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας κλπ.

Πρέπει Να αγωνιζόμαστε γι’ αυτές τις ιδέες και προτάσεις και όχι να παραμένουμε θεατές και αδρανείς.

Εμείς οι οικονομολόγοι οφείλουμε να βοηθήσουμε το λαό και τους θεσμούς της πολιτείας όπως είναι ο ρόλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην περιφέρεια μας, στην προσπάθεια καλυτέρευσης της διαχείρισης, βελτίωσης της αποτελεσματικής χρήσης των περιορισμένων πόρων, δημιουργία προϋποθέσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας και την βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας και τέλος της καταπολέμησης του αυξανόμενου ποσοστού της ανεργίας που μαστίζει τη Δυτική Μακεδονία.

Ξέρουμε ότι η επαγγελματική μας πρόοδος και η βελτίωση της ζωής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία του τόπου, με την πορεία του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

Σας καλούμε σε συστράτευση με την Ανεξάρτητη κίνηση Δυτικής Μακεδονίας για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο που θα νιώθουμε ασφάλεια και ότι έχουμε ένα πραγματικό φίλο και σύμμαχο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μας και όχι μόνο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.