«Καλλιόπη Βέττα: Με τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση αποδεικνύεται ότι το κάρο μπήκε μπροστά από το άλογο. Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό»

17 Ιανουαρίου 2020
16:15

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας στην ομιλία του στο Εθνικό Αναπτυξιακό συνέδριο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς ακούσαμε για μία ακόμη φορά, από τα πλέον επίσημα χείλη του κ. Μητσοτάκη, ότι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία επαφίεται στην καλή διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία καλείται να στηρίξει τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς για τη χώρα, επεφύλασσε για τον εαυτό του τον ρόλο του καλού μαθητή που τρέχει να μηδενίσει τη συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο νωρίτερα από ότι προέβλεπε το προηγούμενο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ως αντιστάθμισμα ζητά μια υπόσχεση, μια ελπίδα, μια επιβράβευση.

Μια βεβιασμένη και πρόχειρη απολιγνιτοποίηση δηλαδή, που δεν είχε εξαγγελθεί προεκλογικά, ακριβώς για να υφαρπάξει τη στήριξη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη δήλωση του δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία προγραμματική δράση, καμία αναφορά σε εθνικά κονδύλια και πόρους, καμία μνεία για συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Απλώς ορίστηκε μια ημερομηνία και εκ των υστέρων τρέχει, επαιτώντας για στήριξη και επιβράβευση, για να καταθέσει ένα σχέδιο που θα εξυπηρετεί την εξαγγελία του.

Το κάρο μπήκε μπροστά από το άλογο, χωρίς να νοιαστεί κανείς για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Η δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο δεν γίνεται με βεβιασμένες εξαγγελίες και με ακατανόητη σπουδή. Γίνεται με σχέδιο, σε συνεννόηση με την κοινωνία, με ώριμα χρηματοδοτικά εργαλεία και με ασφάλεια για το περιβάλλον και τις δημόσιες υποδομές. Γίνεται δηλαδή με τις πρωτοβουλίες που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς εγκαταλείφθηκαν.

Κάθε πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει τα δύο προγράμματα.

Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό».

5 σχόλια

  • Μάλλον δεν γνωρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη , που λέει ότι έπρεπε να είχαμε ήδη τελειώσει με τον λιγνίτη

    • Μάλλον από τη ΝΔ έμαθες “το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη”….
      Δεν εξηγείται αλλιώς
      Αλλά θα έπρεπε να προβληματιστείς τώρα που είδες ότι η ΝΔ σου είπε ψέματα γι στη συμφωνία των Πρεσπών που θα την τηρήσει και θα την τιμήσει.
      Σου είπε ψέμματα ότι οι “μετανάστες” ερχόταν επειδή τους καλούσε η Τασία και επανίδρυσε το Υπουργείο που κατάργησε.
      Που σου υποσχέθηκε αυξήσεις για τους μισθούς διπλάσιες από την αύξηση του ΑΕΠ και τώρα σου λέει ότι δεν έχει αυξέσεις μισθών στην 4ετία.
      Που όχι μειώσεις φόρων δεν είδες, αλλά αυξήσεις τιμολογίων και τιμών μόνο.
      Διάβασε το ΕΣΕΚ που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε εγκριθεί για να καταλάβεις τη διαφορά

  • Α καλά οι μάσκες οι δικές σας έχουν πέσει από χρόνια τώρα.Μ ένα νόμο τέλος τα μνημόνια,13 σύνταξη εδώ και τώρα κ αλλά που σίγουρα ο κόσμος δε ξεχναει.Καλα ειστε εκεί που ειστε και θα είστε για πολλά χρονια.Και τώρα τρολακια γράψτε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.