kozan.gr: Πλήθος πιστών, το μεσημέρι του Σαββάτου 18/1, στο «Λάκκο» του Κρόκου Κοζάνης, στην υποδοχή των καβαλάρηδων του χωριού με τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικάνορα (80+ φωτογραφίες & Βίντεο 7′ σε ποιότητα HD)

18 Ιανουαρίου 2020
17:09

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πλήθος πιστών,  συγκεντρώθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου 18/1, λίγο μετά τις 16:00, στο «Λάκκο» του Κρόκου Κοζάνης, στην υποδοχή των καβαλάρηδων του χωριού, με τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικάνορα, τα οποία και μετέφεραν από την Ιερά Μονή Ζάβορδας.  Ακολούθησε πομπή μέχρι την εκκλησία του χωριού, όπου τελέστηκε υχαριστήρια παράκληση, ενώ οι κάτοικοι προσκύνησαν τα Λείψανα του Οσίου.


Ιστορικό εθίμου

Ήταν 6 Νοεμβρίου 1918 όταν οι τότε πατέρες της Ιεράς Μονής μετέφεραν, μετά από παρεκκλίσεις τα κατοίκων την Τίμια Κάρα στην περιοχή για να τους προστατεύσει από την επέλαση της «Ισπανικής Γρίπης», από την οποία είχαν πεθάνει σε όλο τον κόσμο, πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Φωτογραφίες

 

         

 

 

3 σχόλια

  • Ό,τι έκανε ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Νικάνορος μπορεί να το κάνει και σήμερα, αρκεί να του το ζητήσουμε με πίστη και να είναι για το καλό μας. Γιατί δεν έχει αξία η βιοτή μας αν δεν είναι εν ειρήνη και μετανοία, με σκοπό της ζωής μας να ομοιάσουμε στο Αρχηγό της Πίστεώς μας Ιησού Χριστό.

  • αχ αχ δεν μπορω αλλο!! αλλο τα εθιμα και αλλο η πνευματικοτητα της θρησκειας!! αλλα χωρις αντικειμενα γινεται θρησκειαα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.