kozan.gr: Η εορτή του Αγίου ΑΘανασίου, στο εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, στο Μικρόκαστρο Βοΐου – Δέκα αρνιά σούβλας μοιράστηκαν, στους πιστούς, μετά τη Θεία Λειτουργία (Βίντεο & Φωτογραφίες)

18 Ιανουαρίου 2020
12:35
Κανένα σχόλιο

 

Στις 18 Ιανουαρίου οι κτηνοτρόφοι του χωριού χαρίζουν ένα με δυο αρνιά ο καθένας στον Αγιο. Τα σφάζουν την παραμονή και ανήμερα της γιορτής τα σουβλίζουν και τα ψήνουν, έπειτα τα κομματιάζουν και τελειώνοντας τη Θεία Λειτουργία μοιράζονται σαν αντίδωρο σε όλους έξω από την εκκλησία. Ένα από τα αρνιά κληρώνεται από τον αθλητικό σύλλογο σε λαχειοφόρο αγορά. Το έθιμο έχει τις ρίζες του σε έναν μύθο, στον οποίο ένα ελάφι ερχότανε μόνο του να προσφερθεί σαν θυσία στον Άγιο πάνω από μία πλάκα. Η πλάκα αυτή του μύθου σώζεται μέχρι σήμερα κάτω από μια γέρικη βελανιδιά , όπου ακόμα και τώρα εκεί σφάζονται τα αρνιά που πρόκειται να ψηθούν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Ράδιο Σιάτιστα

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.