Συνάδελφοι

Βιώνουμε τις πιο κρίσιμες ώρες για τη ΔΕΗ που θα επηρεάσει άμεσα και την οικονομία της χώρας.
Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έφερε στη πολύ δύσκολη σημερινή οικονομική κατάσταση τη ΔΕΗ.
Της επέβαλαν τη μείωση της παραγωγής φτηνής ενέργειας (παρά τα μέτρα για το περιβάλλον) για νε επιδοτούνται υπέρμετρα με διάφορους τρόπους Φυσικό Αέριο και φωτοβολταϊκά.
Ανάγκασαν τη ΔΕΗ να αγοράζει το πανάκριβο ρεύμα από τις ΑΠΕ και να το πουλάει με ζημιά. Το χαράτσι του Βενιζέλου ήταν η έναρξη της καταστροφής στους απλήρωτους λογαριασμούς. Μεθόδευσαν και οργάνωσαν την απαξίωση και την πώληση του γίγαντα ΔΕΗ πυλώνα της οικονομίας και της κοινωνίας. Σήμερα οι θεσμοί με πρωταγωνίστρια τη Κομισιόν μαζί με το ΔΝΤ απαιτούν να βγει προς πώληση το 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων και πιέζουν για να κλείσει η αξιολόγηση.
Με τη δήθεν οικολογική τους συνείδηση, μας εξάγουν τον εξοπλισμό για τα πανάκριβα φωτοβολταϊκά, μας βάζουν πρόστιμα στο λιγνίτη (παρά τη πλήρη προσαρμογή στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για το περιβάλλον) και απαιτούν να μπουν στο δικό μας λιγνίτη και τα νερά και μάλιστα χωρίς να επενδύσουν αλλά να τα βρουν έτοιμα και πληρωμένα από τον ελληνικό λαό.
Τη κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης συστρατεύονται και πιέζουν στην ίδια κατεύθυνση με τους δανειστές και το ΔΝΤ επισήμως η ΝΔ με τις θέσεις για την άμεση πώληση μονάδων ώστε να κλείσει η αξιολόγηση ενδιαφερόμενοι δήθεν και για την έλλειψη ρευστότητας της Επιχείρησης που όλα τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές τους δημιούργησαν. Και το αποκορύφωμα ζητούν να μεταφερθούν τα πάγια στο ΔΕΔΔΗΕ ώστε να μπορεί στη συνέχεια να πωληθεί και αυτός.
Ετοιμάζουν σήμερα τη πώληση του ΔΕΔΔΗΕ αύριο. Στην ίδια κατεύθυνση και ο πρώην αρμόδιος Υπουργός του ΠΑΣΟΚ , συνυπεύθυνος για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν εγκαλεί τη κυβέρνηση γιατί δεν πωλεί μονάδες της ΔΕΗ.

Συνάδελφοι
Οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε άμεσα και δυναμικά.
Να στηρίξουμε τις όποιες προσπάθειες γίνονται από τη Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο για να μην πωληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ που φέρνουν κέρδη στην Επιχείρηση και την Εθνική Οικονομία.
Απαιτείται εγρήγορση, οργάνωση προσοχή στη κάθε μας κίνηση, στις ενέργειες, στις δηλώσεις μας.
Ο κίνδυνος είναι πλέον εντός των τειχών.

ΓΕΝΟΠ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΗ