Κύπρος: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά (Φωτογραφίες)

19 Ιανουαρίου 2020
17:00
Κανένα σχόλιο

 

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά (κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας).

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Κορίνθου Διονύσιος, Καλαμαριάς Ιουστίνος, πρ. Κιτίου Χρυσόστομος και Ταμασού Ησαϊας.

Στην προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Αρχιερείς που ήρθαν από την Ελλάδα για να τιμήσουν τον μακαριστό Σιατίστης Παύλο.

Τον Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτης Σιατίστης κυρό Παύλο. (Ηχητικό)

“Ο μακαριστός Παύλος υπήρξε άνθρωπος που δεν φοβήθηκε και δεν δειλίασε ποτέ μπροστά σε κοσμικούς άρχοντες. Πάνω από όλα για τον Παύλο ήταν ο Χριστός” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Χριστιανική Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων (Χ.Ε.Κ.Ε.), Ημερίδα στην αίθουσα Εκδηλώσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς, με θέμα: “Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: Ο Επίσκοπος της αγάπης και της θυσίας”.

Στην Ημερίδα μίλησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος, Καλαμαριάς Ιουστίνος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου Θεολογία και Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Ανέστης Κεσσελόπουλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή romfea.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.