Νέος «διεθνής» οίκος καλλυντικών με έδρα Κοζάνη – Δυο αδέρφια από την Ξηρολίμνη με 300 στρέμματα καλλιεργούν βιολογικά αρωματικά βότανα της χώρας

20 Ιανουαρίου 2020
09:19
Κανένα σχόλιο

Στην Ξηρολίµνη Κοζάνης µια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση βρήκε περιθώρια καινοτόµας έκφρασης στο πεδίο των καλλυντικών, όταν µέσα στο 2012 αποφάσισε να ασχοληθεί µε την καλλιέργεια αρωµατικών φυτών. Η Καλλιόπη Σεµερτζίδου ήταν αποφασισµένη από την πρώτη στιγµή να εκµεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τη µεταποιητική αξία της πρώτης ύλης που καλλιεργεί, παρασκευάζοντας υπό την επωνυµία Bio Life Secrets µια σειρά από προϊόντα όπως ανθόνερα, αιθέρια έλαια, φυτικά καλλυντικά, ροδόνερο, βότανα και εκχυλίσµατα.

«Ξεκινώντας µε λίγα µόνο στρέµµατα λεβάντας, φτάσαµε σήµερα να καλλιεργούµε περίπου 300 στρέµµατα βιολογικά αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά που ταιριάζουν στο κλίµα και στο έδαφος του τόπου µας πέρα από τη λεβάντα, όπως τριαντάφυλλα, µελισσόχορτο, τσάι του βουνού και ελίχρυσο» εξηγεί η ίδια στην Agrenda.

Πριν από το 2012, η οικογένεια της Καλλιόπης Σεµερτζίδου δεν είχε ιδιαίτερη επαφή µε την πρωτογενή παραγωγή, µε τις επιχειρηµατικές της δραστηριότητες να τοποθετούνται στον χώρο της εστίασης. Ήταν τα ερεθίσµατα που πήρε από τον σύζυγό της, Χρήστο Μαγειρία, επαγγελµατία αγροκτηνοτρόφο, που στάθηκαν ως αφορµή γι’ αυτή τη στροφή στη γεωργία.

Το ανθρώπινο δυναµικό της εταιρείας µας είναι τα τέσσερα µέλη της οικογενείας συν εποχιακό προσωπικό που µπορεί να φτάσει τα 10 άτοµα. «Το 2016 ξεκινήσαµε τις εξαγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι για την υλοποίηση του επόµενου στόχου µας, που είναι η ακόµη µεγαλύτερη αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού και η δηµιουργία ενός ισχυρού brand name µε βασικό χαρακτηριστικό τη σταθερή και υψηλή ποιότητα», συµπληρώνει η ίδια.

Και πλήρης καθετοποίηση παραγωγής στους νέους στόχους της επιχείρησης

Όταν κανείς ξεκινάει από το µηδέν µια τέτοια επιχείρηση, η απειρία στην καλλιέργεια, είναι εξίσου σηµαντικό εµπόδιο µε το µέγεθος των επενδύσεων που χρειάζεται να γίνουν. Στο πρώτο κοµµάτι ουσιαστική ήταν η βοήθεια του Χρήστου Μαγειρία, ενώ στο δεύτερο, τα Σχέδια Βελτίωσης, µε την επιχείρηση να έχει επενδύσει έως τώρα πάνω από 200.000 ευρώ για την αγορά γης, µηχανηµάτων και λοιπών εργαλείων.

Ας σηµειωθεί ότι τα προϊόντα της επιχείρησης διατίθενται επίσης για χονδρική πώληση, µε τη ζήτηση να έρχεται κυρίως από το εξωτερικό. Συνεπώς ο τζίρος της επιχείρησης ενισχύεται στη φάση αυτή σε µεγαλύτερο βαθµό µε έσοδα από τις bulk αποστολές, αν και η ενίσχυση της εταιρικής ετικέτας είναι ο γνώµονας µε βάση τον οποίο κινείται η οικογένεια Σεµερτζίδου. «Είναι πιστοποιηµένα βιολογικά, φυτικά  και υψηλής ποιότητας για να εµπλουτίσουνε καταστήµατα, που θέλουν να ικανοποιήσουν τα υψηλά ποιοτικά στάνταρντ των πελατών τους» εξηγεί η συνοµιλήτριά µας.

Πηγή www.agronews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.