Ο ΠΑΤΕΡΑΣ: ΑΝ ΔΕΝ ¨ΣΚΟΝΤΑΦΤΕ¨ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

 Ο ΓΙΟΣ: ΑΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Συναδέλφισσες -φοι

Μετά τη στημένη και αβανταδόρικη προς τους τοκογλύφους εκβιαστές της χώρας, συνέντευξη τύπου της ΝΔ για την παρουσίαση του ενεργειακού προγράμματός της, όπου ανερυθρίαστα ζητά να ιδιωτικοποιηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να πουληθούν λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ και να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ (δηλαδή πρόκειται για έναν πρόγραμμα που ακολουθεί ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ότι ζητούν και απαιτούν οι τροϊκανοί) και ο τελευταίος εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ρόλο της ΝΔ και του αρχηγού της.

Είναι πλέον πασιφανές για το ποιοι είναι οι πρόθυμοι και οι «καταλληλότεροι» να εκτελέσουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών και μάλιστα στο ακέραιο.

Οι κύριοι αυτοί, εξαντλώντας κάθε μορφή πρόκλησης, την ώρα που ήταν ακόμα ανοιχτό το θέμα των διαπραγματεύσεων και όλοι αναρωτιόμασταν τι τελικά θα κάνει η κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς αριστερά» (αν και η μέχρι τώρα στάση της (του υποτακτικού) δεν μας άφηνε και πολλά περιθώρια να πιστέψουμε ότι θα αντισταθεί), βγήκαν σαν λαγοί οι υψηλόβαθμοι του κόμματος, για να στρώσουν το δρόμο που οδηγεί στην αποδοχή των κατάπτυστων απαιτήσεων των ντόπιων και ξένων υποβολέων της Τρόικας, που εσχάτως έγιναν θεσμοί.

Η στάση τους αυτή, του παπαγάλου και του προπαγανδιστή που εκφράζει τις θέσεις των λεγόμενων ¨συμφερόντων¨, επιβάλλεται να καταδικαστεί από κάθε παράταξη και κάθε συνδικαλιστή.

Το ίδιο βεβαίως επιβάλλεται να συμβεί και για την αβανταδόρικη στάση του πρώην Υπουργού και υπεύθυνου για τα θέματα ενέργειας του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη, που ούτε λίγο ούτε πολύ (σαν δεύτερος λαγός), σαν έτοιμος από καιρό, πρόθυμος φυσικά και αυτός ζητά για λογαριασμό του ….σοσιαλιστικού κόμματός του!!!, την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, στηλιτεύοντας μάλιστα το γεγονός ότι αυτό ακόμα δεν έχει συμβεί.

Δηλαδή έχουν ορισμένοι το θράσος να απαιτούν το ξεπούλημα όσων έφτιαξε ο ελληνικός λαός με το υστέρημά του.

Η παράταξη της ΔΡΑΣΕ:

  • Έχοντας Μοναδικό μέλημα και φιλοδοξία την προάσπιση της Δημόσιας ΔΕΗ και των συμφερόντων των εργαζομένων καθώς και των τοπικών κοινωνιών και των καταναλωτών
  • Έχοντας πλήρη συναίσθηση της υποχρέωσης που φέρει ως πρωτοπόρος στα συνδικαλιστικά δρώμενα και έχοντας την αποκλειστικότητα της μοναδικής ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης παράταξης
  • Έχοντας σπάσει κάθε δεσμό με αυτούς που προσκύνησαν και συνεργάστηκαν με τους κατακτητές,

και την ώρα που η κυβέρνηση, η οποία είναι ζαλισμένη από τις συνεχόμενες κωλοτούμπες εβρισκόμενη σε πλήρη αναντιστοιχία λόγων και πράξεων,  στέκεται όπως πάντα στο ύψος των περιστάσεων με ευθύνη και συνέπεια και στέλνει ένα και μοναδικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Μολών λαβέ.

Υ.Γ. Κύριε Τσίπρα, Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας, μην υποκύπτεις.

      Αν δεν το θυμάστε να σας το θυμίσουμε εμείς ότι το 2014, σε άρθρο σας με τίτλο «Η ιστορική σημασία της μάχης για τη ΔΕΗ», μιλούσατε (μεταξύ άλλων) για τον στόχο και την ανάγκη «να συγκροτήσουμε ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, για την υπεράσπιση της ΔΕΗ που έχει στρατηγική σημασία για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι ιστορική μας υποχρέωση».

Στη λογική αυτή, τη Δημόσια περιουσία, τον εθνικό πλούτο, τη μόνη ελπίδα ανάκαμψης που έχει ο ταλαίπωρος αυτός τόπος, δεν υπογράφεις για να ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ. Ρωτάς τον Ελληνικό λαό {και ξέρεις εσύ πολύ καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο που ρωτάς (δημοψήφισμα – εκλογές)} διότι ο λαός και κυρίαρχος είναι και η Δημόσια αυτή περιουσία, ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

.