kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Κλήση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, από την αρμόδια Δικαστική Αρχή, σ’ όλα σχεδόν τα μέλη του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος κι απιστία που σχετίζονται με την εγκεκριμένη απόφαση του προηγούμενου Π.Σ. σχετικά με τη συμπληρωματική σύμβαση του υποέργου της “παραλίμνιας χάραξης” (Λίμνης Πολυφύτου)

21 Ιανουαρίου 2020
16:40

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που αποκαλύπτει το θέμα, κλήση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, από την αρμόδια Δικαστική Αρχή, για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος κι απιστία που σχετίζονται εγκεκριμένη απόφαση του προηγούμενου Π.Σ. σχετικά με τη συμπληρωματική σύμβαση του υποέργου της “παραλίμνιας χάραξης” (Λίμνης Πολυφύτου).

Σ’ ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα να θυμίσουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος του Π.Σ. Δ. Μακεδονίας Φ. Κεχαγιάς, στις 9 Οκτωβρίου 2017, είχε θέσει διάφορα ζητήματα νομιμότητας για το σχέδιο της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης των μελετών με τίτλο “Μελέτες οδοποιίας οδικού δικτύου Ν. Κοζάνης” συμβατικής δαπάνης 1.160.425 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ),  καθώς όπως αποδείχτηκε, εκ των υστέρων, με δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού συνεδρίου από το Ζ’ κλιμάκιο (Πράξη 237/2018) και Τμήμα VI (Γ’ Διακοπών), ορθώς επέμενε ότι υπάρχει κώλυμα. Μάλιστα όπως κατέληγε στη δεύτερη του απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την αίτηση ανάκλησης, από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, κατά της πρώτης απόφασης του Ε.Σ.,  σε ό,τι αφορά το επίμαχο υποέργο “παραλίμνια χάραξη”, για το οποίο έθεσε τις εντάσεις του ο Φ. Κεχαγιάς, η μετάθεση της χάραξης εγγύτερα της λίμνης ανέρχεται πλέον σε 41,9 χλμ (ενώ το αρχικό μήκος ανερχόταν σε 23χλμ.), άρα ορθώς κρίθηκε ότι η μετάθεση της εν λόγω χάραξης επιφέρει ουσιώδη τροποποίηση του αντικειμένου των δημοπρατηθεισών μελετών, συμπληρώνοντας  πως λόγω των επικαλούμενων τροποποιήσεων στα δεδομένα των προαναφερθεισών μελετών, οι οποίες επηρέασαν σε τέτοιο βαθμό την επίμαχη μελέτη, ώστε να ανατραπεί σε αυτό τον εκτεταμένο βαθμό ο αρχικός σχεδιασμός της, η αναθέτουσα αρχή όφειλε να συνεκτιμήσει τις περιστάσεις αυτές πριν την υπογραφή της αρχικής σύμβασης, προκειμένου να εξετάσει τυχόν ανάκληση της προκήρυξης. Και τούτο διότι δεν επιτρέπεται η υπογραφή σύμβασης η οποία κατά περιεχόμενο δε μπορεί να υλοποιηθεί από τον ανάδοχο, όταν η αναθέτουσα αρχή γνωρίζει κατά την υπογραφή της ότι συντρέχουν γεγονότα τα οποία καθιστούν ανέφικτη της εκτέλεσή της σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση όπου λόγω του μακρού χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε μεταξύ της προκήρυξης και της ανάθεσης της σύμβασης άλλαξαν σε τέτοιο βαθμό τα δεδομένα του αρχικού σχεδιασμού της μελέτης.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση στις 9/10/2017, πριν τις δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.