Βελβεντό: Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Αιθαλομίχλη. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας και οι επιπτώσεις στην υγεία από την καύση στερεών και ορυκτών καυσίμων» την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

22 Ιανουαρίου 2020
09:25

 

Το ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας θα υλοποιήσει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ανοιχτή για τους Δημότες με θέμα «Αιθαλομίχλη. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας και οι επιπτώσεις στην υγεία από την καύση στερεών και ορυκτών καυσίμων». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 19.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Βελβεντού και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόγραμμα της ημερίδας:

19.00-19.05 «Ανάδειξη τοπικών περιβαλλοντικών ζητημάτων», από την Π.Ο. του ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας

19.05-19.20 «Επιτρεπτά είδη καυσίμων», Αλβανός Δημήτριος, Βιολόγος, (Προϊστάμενος στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας)

19.20-19.40 «Συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων», Ευαγγελόπουλος Βασίλης, Δρ. Φυσικός, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Αντιρρύπανσης ΤΕ, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

19.40-20.00 «Η αντιμετώπιση του προβλήματος», Πεκόπουλος Δημήτριος, Μηχανολόγος Μηχανικός

20.00-20.20 «Οι επιπτώσεις της αιθαλομίχλης στην υγεία των κατοίκων», Πελετίδου Σωτηρία, Πνευμονολόγος

20.20-20.40 «Επιπτώσεις της αιθαλομίχλης στην παιδική ηλικία», Τσιώρα Βασιλική, Παιδίατρος

20.40-21.00 Συζήτηση με τους δημότες

Ο Υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας Σαμαράς Κωνσταντίνος

3 σχόλια

  • Μπράβο στον δήμαρχο μακάρι τέτοιες ενημερώσεις να γίνουν και σε άλλα χωριά γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε όπως π.χ. εδώ στο πλατανορευμα.

  • Το αποτέλεσμα μετράει, ελάτε μια βόλτα κατά το απογευματάκι που νυχτώνει να δείτε τι γίνεται. Τι μπράβο στο δήμαρχο; Κάθε απόγευμα γίνεται λες και είμαστε στην εμπόλεμη ζώνη. Δυστυχώς ότι και να πούνε δεν αλλάζει τίποτα στο Βελβεντό….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.