kozan.gr: Οριστικό: Τη Δευτέρα 27/1 η ανακοίνωση του νέου Προέδρου του ΟΑΠΝ – Τι θα γίνει με την παράταξη Μιχαηλίδη που “χάνει” μια θέση – Όλο το παρασκήνιο

23 Ιανουαρίου 2020
13:28

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, την ερχόμενη Δευτέρα 27/1, ως δεύτερο θέμα συζήτησης, επί της ημερήσιας διάταξης, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, έρχεται προς έγκριση η τροποποίηση της αριθμ. 503./2019 Α.Δ.Σ. που αφορά τον «Ορισμό διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κοζάνης με την επωνυμία «Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ)». Εισηγητής θα είναι ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος και θα προτείνει το πρόσωπο που θα αναλάβει το “τιμόνι” του εν λόγω φορέα. Δύο και μόνο είναι τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν, αποκλειστικά και μόνο, τις πιθανότητες για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης. Η Ελπίδα Κοϋμτζίδου κι ο Ζήσης Μάρας. Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Κοζάνης έχει καθυστερήσει αρκετές μέρες στο να επιλέξει το νέο ή νέα Πρόεδρο, επιβεβαιώνει τις έγκυρες πληροφορίες μας, ότι η απόφαση, με όσες συζητήσεις έχουν γίνει στο παρασκήνιο, δεν είναι εύκολη. Ο Λ. Μαλούτας θα μπορούσε να “χρίσει”, από την πρώτη στιγμή, νέο Πρόεδρο τον νυν Αντιπρόεδρο Ζ. Μάρα, όπως θα ήταν και το πιο λογικό, όμως η καθυστέρηση στην απόφαση, αποδεικνύει πως μάλλον προτιμά, την Ε. Κοϋμτζίδου, όχι λόγω κάποιας μεγαλύτερης κι ιδιαίτερης εκτίμησης στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον Ζ. Μάρα, αλλά ως μια “χρυσή” ευκαιρία να καταργήσει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η λειτουργία της οποίας, όπως αποδεικνύεται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αποτελεί μεγάλο “αγκάθι” για τη διοίκησή του, καθώς έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα, από διάφορες πλευρές, ως προς το μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές της κι αν τελικά “καπελώνει” τους πολιτικούς προϊσταμένους άλλων φορέων. Άλλωστε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, η αρχική πρόθεση του Λ. Μαλούτα, μετά το νικηφόρο, για εκείνον, εκλογικό αποτέλεσμα και πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, ήταν να καταργήσει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ωστόσο, την τελευταία στιγμή, κάτι συνέβη κι εν τέλει τη διατήρησε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πληροφορούμαστε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δύσκολα θα αλλάξει κάτι, ως προς τη συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, καθώς η Ε. Κοϋμτζίδου έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στη θέση της και να συνεχίσει ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Σε αυτή την περίπτωση, που φαίνεται κι η πιθανότερη, τη δεδομένη χρονική στιγμή, νέος Πρόεδρος του ΟΑΠΝ θα είναι ο Ζ. Μάρας, ενώ πρόσωπο από την παράταξη του Κ. Μιχαηλίδη, που μετά την παραίτηση Γ. Τσιομπάνου κι αυτή την εξέλιξη χάνει μια θέση, φέρεται πως θα αναλάβει μία από τις δύο νέες (άμισθες) Αντιδημαρχίες (διαβάστε σχετικά με αυτές εδώ), με πιθανότερο τον Δημήτρη Κοεμτζόπουλο.

Η Χύτρα

 

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.