To ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ διοργανώνει ημερίδα στο χώρο της 28ης AGROTICA 2020 με θέμα: «Εκτροφή τοπικών φυλών προβάτων ως εναλλακτική πρόταση για την αγροτική ανάπτυξη: Η περίπτωση της εκτροφής του προβάτου Φλώρινας».

27 Ιανουαρίου 2020
14:38

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Interreg – IPA CBC «Protection of Autochthonous populations of Pelagonia Sheep breed in the cross – border area – PAPESHE», διοργανώνει ημερίδα στο χώρο της 28ης AGROTICA 2020 με θέμα:

«Εκτροφή τοπικών φυλών προβάτων ως εναλλακτική πρόταση για την αγροτική ανάπτυξη: Η περίπτωση της εκτροφής του προβάτου Φλώρινας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/01/2020 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του εκθεσιακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης.
Πληροφορίες για το Έργο διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: Papeshe.vet.auth.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΗΜΕΡΙΔΑΣ
11:30 Προσέλευση- Καφές
12:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί
12:15 Αλέξανδρος Θεοδωρίδης

«Το Έργο PAPESHE–Δράσεις, στόχοι και αντίκτυπος στη διασυνοριακή περιοχή»
12:30 Δημήτριος Ρουστέμης
«Πολιτικές και εργαλεία για την προστασία των πληθυσμών του προβάτου Φλώρινας»
12:45 Κωνσταντίνος Ζαραλής
«Βέλτιστες πρακτικές εκτροφής και διαχείρισης ποιμνίων προβάτων Φλώρινας»
13:00 Βασιλική Κοτσάμπαση
«Ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων του προβάτου Πελαγονίας»
13:15 Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος
«Η τεχνητή σπερματέγχυση ως εργαλείο για την προστασία και βελτίωση τοπικών φυλών προβάτων»
13:30 Σωτηρία Βουράκη
«Υγιεινή και ευζωία ζώων στην εκτροφή τοπικών φυλών προβάτων»
13:45 Συζήτηση- Κλείσιμο

Ένα σχόλιο

  • Οταν αυτη η φυλη προβατου ΦΛΩΡΙΝΑ φιλοξενουνταν και εκτρεφονταν στις εγκαταστασεις του ΕΘΙΑΓΕ στα Κοιλα Κοζανης κανεις δεν εδειχνε το ενδιαφερον που επρεπε . Μοναδικο ομως ζηλο εδειξαν ολοι για την σαλαμοποιηση του συγκεκριμενου χωρου και παραχωρηση για εκθεσιακο κεντρο. Ποτε κανενας δεν ασχοληθηκε με το ερευνα που γινοταν γυρω απο τα συγκεκριμενα προβατα. Τωρα αργα πια σας επιασε το ενδιαφερον!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.