Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπης Βέττα για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

28 Ιανουαρίου 2020
11:55

Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης  κ. Καλλιόπης Βέττα για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

 «Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή το ζήτημα της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προς την αρμόδια ομοσπονδία για το ζήτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Είναι καθήκον της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τηρούνται όλοι οι κανονισμοί και οι όροι διεξαγωγής, χωρίς παρεμβάσεις και επηρεασμούς από κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

Δυστυχώς, από τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού κ. Αυγενάκη, δεν φαίνεται ότι το ζήτημα της ισονομίας και της ουδετερότητας αντιμετωπίζεται με την αμεροληψία και τη σοβαρότητα που χρειάζεται.

Ακριβώς γι΄ αυτό τον λόγο έχει καταφέρει να ξεσηκώσει με τις αποφάσεις του όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο.

Αποδεικνύεται αυτό που περιμέναμε, ότι δηλαδή και σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση κάνει εξυπηρετήσεις  και πληρώνει γραμμάτια…»

20 σχόλια

    • Καλά τα λέει ο ΠΑΟΚ ειναι ΙΔΕΑ και όσοι τον επιβουλεύονται σκάβουν το λάκο τους …(νομίζω ότι όλοι το έχουν καταλάβει)

    • ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ

      και ο παοκ μπορεί να είναι ιδέα αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι εταιρεία και οφείλει να τιμωρηθεί και να ζητήσει και συγνώμη από τους οπαδούς της

  • ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΗΣΕΙ.
    ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Η κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

  • Καιροσκόποι εκει στο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βέττα ξέρετε καθόλου από αθλητικούς νόμους, κανονισμούς διοργανώσεων κτλπ…

    ψάχνω να βρώ κάτι ουσιαστικό σε αυτή τη δήλωση…

    αλλά δεν…μόνο ότι παρακολουθήσατε με μεγάλη προσοχή, καλό θα ήταν να μένατε σε αυτό και αφήστε τα αθλητικά νομοσχέδια σε κάποιους άλλους που ξέρουν…

    όπως ο κ. Κοντωνής (γέλια)

  • Δηλαδη στην βορεια ελλαδα υπαρχουν μονο οπαδοι του παοκ? Δεν υπαρχουν ολυμπιακοι παναθηναικοι αεκτσηδες αρειανοι ηρακλειδης? Αρα για ποιο διχασμο μιλατε? Τελος η κυρια βουλευτης γνωριζει τα στοιχεια και τις αποδειξεις που υπαρχουν στην δικογραφια και βγαζει το συμπερασμα οτι κακως τιμωρειτε ο παοκ ?

  • Σωστή και ισορροπημένη δήλωση.

    Ο Αυγενάκης άλλαξε τα μέλη στην ΕΕΑ και επηρέασε το αποτέλεσμα και μετά έκανε μια αστεία δήλωση δυσαρεστώντας όλους τους εμπλεκόμενους (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δηλαδή).

    Αυτή είναι η πραγματικότητα και την αποτυπώνει σωστά η Βουλευτής.

    Γι αυτό εξάλλου, με μια απόφαση έκτρωμα, θα αλλάξει ο νόμος αναδρομικά!!!

    Κυβέρνηση τσίρκο, ούτε σε μπανανία δεν συμβαίνουν αυτά…

  • Λάθος η δήλωση πριν διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης.

    Καιροσκοπικό, να προλάβουμε να πούμε καλά λόγια για τον ΠΑΟΚ, μη μας προλάβει άλλος.

    Μικροπολιτική κίνηση, άρωμα ρουσφετολογικό, 1835 θυμίζει.

    Τυπικά νόμιμη η αλλαγή των μελών της Ε.Ε.Α. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν άλλαξε το Νόμο? Γιατί οι Κοντονής Βασιλιειάδης δεν ακύρωσαν τη δυνατότητα του υφυπουργού να αλλάζει τα μελη της Ε.Ε.Α. Ο Κοντονής δεν τα άλλαζε?

    Άρα, περίμενε να δούμε τι λέει το σκεπτικό της απόφαση. Μπορεί να έχει ατράνταχτα στοιχεία. Πως εσύ που υποτίθεται ότι υπηρετείς το Σύνταγμα και το νόμο βγάζεις ήδη συμπέρασμα.

    Τυπικά είναι όλα νόμιμα, απλώς αν δε μας αρέσει η απόφαση, καλοπιάνουμε τους Μακεδόνες… τους Νότιους βέβαια…

    • Συγνώμη, αλλά δεν συμφωνώ.

      1. Δεν υπάρχει καλός λόγος ούτε για τον ΠΑΟΚ ούτε για καμιά άλλη ομάδα στη δήλωση

      2. Σαφώς υπάρχει νομιμότητα στην αλλαγή, δεν αντιλέγει κανείς. Ωστόσο, αφήνονται πολλά ερωτηματικά για την επιλογή των συγκεκριμένων που ψήφισαν υπέρ του υποβιβασμού, στην Ελλάδα βρισκόμαστε.

      Άρα, δεν έχει να κάνει με το σκεπτικό. Αν είναι ατράνταχτο, να υποβιβαστούν όλοι.

      Η διαδικασία όμως ζέχνει και αφήνει πολλά ερωτηματικά.

      καλή συνέχεια

      • η διαφωνία μας, όχι με εσάς αλλά με τη βουλευτή, έγγυται ακριβώς στο ότι δεν αποδέχεται τη νομιμότητα. αφού ο νόμος, (που ο Σύριζα δεν άλλαξε, για να κάνει και ο ίδιος τα ρουσφέτια του) επιτρέπει στον υπουργό να βάζει όποιον θέλει και δεν θέτει αντικειμενικά κριτήρια (τα οποία είχε 4 χρόνια καιρό ο Σύριζα να θέσει αλλά πονηρά σκεπτόμενος δεν το έκανε), τότε δεν γίνεται πιστευτό ότι κόπτεται για το Σύνταγμα και τη Νομιμότητα και όχι για τα ψηφαλάκια των οπαδών του ΠΑΟΚ, όσων εν πάσει περιπτώσει τσιμπήσουν.

        και δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση αλλά για γνωμοδότηση, οπότε είναι άκαιρο να βγάζει ανακοίνωση

        οι όψιμοι ταγοί της αστικής δημοκρατίας καλά θα κάνουν να την υπηρετούν και από την αντιπολίτευση και όχι να την αμφισβητούν κατά το δοκούν όταν δεν είναι εις το Δοβλέτιον.

        • Σε μεγάλο ποσοστό συμφωνώ με αυτό που λέτε, κάθε κυβέρνηση οφείλει να εισάγει μέτρα για την ανεξαρτησία των υπόλοιπων εξουσιών και των ανεξάρτητων αρχών, πόσο μάλλον μία που δεν έχει προνομιακές σχέσεις ούτε εξαρτήσεις από την Δικαιοσύνη…

          Ωστόσο, θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια εργαλειακή χρήση μιας επιτροπής, μια αστεία δήλωση από έναν Υφυπουργό και μια επικίνδυνη αναδίπλωση από τη κυβέρνηση, που ούτε κι αυτή θα κατευνάσει το μίσος των οπαδών, όλων των ομάδων.

          Απλώς σχολίασα γιατί στην δήλωση δεν φαίνεται ούτε κολακεία, ούτε αποθέωση σε περήφανους λαούς, ούτε κριτική στην απόφαση-γνωμοδότηση. Μόνο κριτική στη μεθόδευση του Αυγενάκη και τους πολιτικούς του φίλους.

          Θεωρώ ότι κι εσείς το βλέπετε ξεκάθαρα.

          Χάρηκα που ανταλλάξαμε απόψεις!

          Καλή σας συνέχεια.

  • o κοσμος δεν χωριζεται σε παοκτζης και ολυμπιακους
    οσοι κλεβουν κλεβουν ΟΛΟΥΣ

    να πεσει ο παοκ και η ξανθη οπως προβλεπει ο νομος
    να πεσουν και οποιοι αλλοι πιαστουν οπως και να λεγονται

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.