Καλλιόπη Ιωάννου, από την Πτολεμαίδα: “Sextortion κι εκδικητική πορνογραφία οι δύο βασικές απειλές με τις οποίες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι μικροί και μεγάλοι όταν διανέμουν προσωπικό σεξουαλικό υλικό στο οποίο διαφαίνεται το πρόσωπό τους”

4 Φεβρουαρίου 2020
14:20
Κανένα σχόλιο

Στις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που συνδέονται με τα σύγχρονα φαινόμενα εποχής, αναφέρθηκε η Καλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) και Κλινική Εγκληματολόγος κατά τη χθεσινή εκδήλωση «Διαδίκτυο: Aσφαλής Πλοήγηση- Διαδικτυακοί Κανόνες και Συμπεριφορές. Τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Πιο συγκεκριμένα η κα Ιωάννου, αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονεί το sexting, δηλαδή η ανταλλαγή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την κα Ιωάννου δύο είναι οι βασικές απειλές με τις οποίες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι μικροί και μεγάλοι όταν διανέμουν προσωπικό σεξουαλικό υλικό στο οποίο διαφαίνεται το πρόσωπό τους. H πρώτη απειλή, είναι το λεγόμενο sextortion, o διαδικτυακός σεξουαλικός εκβιασμός που προκύπτει μετά την ανταλλαγή αποκαλυπτικών φωτογραφιών/ βίντεο με αγνώστους στο διαδίκτυο με σκοπό την απόσπαση υπέρογκων χρηματικών ποσών. Η δεύτερη απειλή, είναι η εκδικητική πορνογραφία, το φαινόμενο δηλαδή της μη συναινετικής διανομής σεξουαλικού υλικού κυρίως από οικεία άτομα με σκοπό την εκδίκηση του θύματος.

Παράλληλα, η κα Ιωάννου έθιξε το φαινόμενο του διαδικτυακού εθισμού, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν υψηλά ποσοστά ελεγχόμενου διαδικτυακού εθισμού στους νέους αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες λόγω της ελλιπούς εκπαίδευσης των Ελλήνων σε θέματα υγιούς διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.