Γ. Καραβασίλης: “Μας λένε δεν έχετε προτάσεις. Ορίστε προτάσεις για το μέλλον μας! Για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ της απολιγνιτοποίησης”

9 Φεβρουαρίου 2020
10:46

Μας λένε δεν έχετε προτάσεις. Ορίστε προτάσεις για το μέλλον μας!Για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ της Απολιγνιτοποίησης!!!

α. Αποδέσμευση της ΔΕΗ από το κράτος, δεν είναι δεκο, δεν είναι δημόσιο, ούτε ιδιωτική εταιρεία. Σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς.
β. Σωστή εξόρυξη λιγνίτη μείωση του κόστους, ομογενοποιηση αυτού για να έχουμε λιγότερους ρύπους.Και να μην πληρώνουμε αγορά ρύπων.
γ. Εθελουσία έξοδος προσωπικού νέες προσλήψεις στην παραγωγή για μείωση του μισθολογικου κόστους.
δ. Σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων που είναι με τηλεθερμανση έως ότου εξασφαλιστη νέα σύνδεση των τηλεθερμανσεων. Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμύνταιου, Φλώρινας.
ε. Παράταση χρόνου λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και πέρα του 2028 έως το 2050 στόχος της ΕΕ.
στ. Τέσσερεις σύγχρονες μονάδες σε λειτουργία και πέρα του 2028, όπως 5 Αγίου Δημητρίου, 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή, μονάδα Μελίτης, μονάδα Μεγαλούπολης.
ζ. Ο κατάλληλος χρόνος θα μας δώσει ως περιοχή την δυνατότητα προσαρμογής σε ένα άλλο αναπτυξιακό οικονομικό μοντέλο, με άμεση δουλειά σε νέες σύγχρονες μελέτες. Για να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας, θέσεις εργασίας, για να έχουν αξία η περιουσίες μας, για να μην Ερήμωση η περιοχή μας!!!!

25 σχόλια

  • Κουβέντες του καφενείου, να θυμίσω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσετε σοβαρά γιατί μιλάμε για το μέλλον της πατρίδας. Μπορείτε να μας πείτε τις γραμματικές γνώσεις σας;

    • ΕΣΥ είσαι για πολιτικός! Αυτά τα 960 δις που λες, πότε πρόλαβες και τα υπολόγισες μέσα σε 1 ώρα, βρε φωστήρα; Άντε, σταμάτα να γαυγίζεις και μίλα σοβαρά!

  • Ένας φίλος προχθές στο καφενείο μου είπε πως ένας φίλος του ανακάλυψε έναν νέο τρόπο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με αέρα κοπανιστό.. Έτσι θα σωθεί η “μαμά” ΔΕΗ!

  • Ήσουν και χρόνια συνδικαλιστής. Προτάσεις χωρίς οικονομετεχνικη μελέτη δεν είναι προτάσεις αλλά ευφυολογηματα. Κοίτα να μαζέψεις τα σκουπίδια από την πόλη και τα μεγάλα άστα για άλλους. Άλλωστε έκανες και συνέδριο. Τι προέκυψε?

  • Αγαπητέ κάποια στιγμή έστω και τώρα πρέπει να καταλάβεις ότι φλυαρεις, σου ζήτησε κανείς προτάσεις??

    • Εσύ τι μιλάς σκυλόφιλη φίλη; Εκτός από τα σκυλιά που βρομίζουν τις πόλεις με αρρώστιες και ακαθαρσίες έχεις άποψη και για την επιβίωση του τόπου μας; Στην Ελλάδα του 2020 όλοι έχουν άποψη για τα πάντα. Για αυτό είμαστε σε αυτά τα χάλια.

  • Είτε συμφωνούμε είτε όχι η μόνη σοβαρή και υπαρκτή πρόταση για τη ΔΕΗ και τη Δυτική Μακεδονία έχει γίνει από τον Χατζηδάκη. Οι υπόλοιποι μαλώνουν για το ποιός φταίει χωρίς ούτε μία πρόταση.
    Ας μαζευτούν οι τοπικοί φορείς να καταστρώσουν ένα σχέδιο να το καταθέσουν στους κατοίκους για επικύρωση και να το διεκδηκήσουν από την κυβέρνηση (την οποιαδήποτε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ…)

  • Όλοι ξαφνικά έγιναν ειδήμονες! Μετά από χρόνια ανυπαρξίας θέλουν να μας σώσουν .Ο καθένας εκπονεί μελέτες του κεφαλιού του.Ας μάθει πρώτα να γράφει την Μεγαλόπολη και τα άπειρα θαυμαστικά κάθε φορά και τα ξαναλέμε.

  • Ξέχασες την αντίδραση σου για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή; Όταν ο μόνος που την υποστήριζε ήταν ο τότε διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς Νίκος Γιωτόπουλος.

    • Αγαπητέ μου δεν γνωρίζεις και σε δικαιολογώ. Ήμουν στο κοντρόλ του Αης Καρδιάς και στην ΓΕΝΟΠ. Μαζί με τον κύριο Γιωτοπουλο τον κύριο Σαμπουτζη και μια ομάδα, που υποστηριζαμε την συμπαραγωγή αερίου με λιγνίτη. Το είπα και σε μια συνέντευξη. Τότε αντέδρασαν το λόμπι λιγνίτη. Καβουριδης και συνδικαλιστές ορυχείων. Είσαι λάθος δεν με γνωρίζεις.

  • Με όλο το σεβασμό. Χαίρομαι που σχολιάζετε την θέση πρόταση μου. Δεν ξέρω αν έχω και εγώ το δικαίωμα να περνώ θέση.Ως πρώην διοίκηση της ΔΕΗ επί Ζερβού. Μια πετυχημένη θητεία. Αρνηθηκαμε την Μικρή ΔΕΗ. Δημοπρατησαμε την Μονάδα 5 Πτολεμαΐδα. Αποφασίσαμε τις Μετεγκαταστασεις. Έγινε η αποθειωση των λιγνιτικών μονάδων Αγίου Δημητρίου.Συζητησαμε όγκο σοβαρών θεμάτων. Η πρόταση μου μιλάει, για συνέχιση της λειτουργίας των λιγιτικων μονάδων 5 Αγίου Δημητρίου, 5 Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη. Αγορά ρύπων στο χρόνο που πρέπει. Ομογενοποιηση λιγνίτη. Επέλεξα να είμαι με την κοινωνία και οχι τα Ματ και τους υπουργούς. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.