Εξώδικη διαμαρτυρία της Sandra Bajic

11 Φεβρουαρίου 2020
15:18
Κανένα σχόλιο

Το Ιούνιο 2019 ζήτησα οικονομική ενίσχυση για βοήθεια από τον τότε περιφερειάρχη και μου είχε υποσχεθεί την βοήθεια του για την πραγματοποίηση Βαλκανικού φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών στην πόλη της Κοζάνης. Είχαν γνώση πως χρήματα η ίδια δεν είχα ούτε χορηγούς για να στηρίξουν το εγχείρημα. Είχα και έχω τις γνωριμίες και τεράστια θέληση για να αναδείξω την περιοχή μας . Δεν έλαβα ποτέ βοήθεια, παρά τις υποσχέσεις τους. Προσπαθούν να με πολεμήσουν προσωπικά και να με εκθέσουν στην κοινωνία για την οποία αγωνίζομαι. Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είναι στις θέσεις αυτές εκλεγμένοι από τους πολίτες για να βοηθούν τους πολίτες. Το να αρνηθούν τη βοήθειά τους στο αίτημά μου δεν θα ήταν πρόβλημα. Αλλά το να υπόσχονται, να με αφήνουν να ενεργώ και να οργανώνω μια προσπάθεια για την προβολή της πόλης και να με αφήνουν εκτεθειμένη είναι όμως κατακριτέο .

Συνέχισα ,καθώς πίστεψα στις υποσχέσεις τους, και τον Αύγουστο προσκαλέσαμε κόσμο από το εξωτερικό κλείνοντας πολλά αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια κατάλυσης προκειμένου να παραβρεθούν ως ομιλητές ή συμμετέχοντες στις εργασίες του φεστιβάλ. Το Σεπτέμβρη ήταν αργά να ακυρωθούν όλες οι εργασίες και φυσικά δεν είχα το χρηματικό ποσό να πληρώσω τόσα άκυρα αεροπορικά εισιτήρια. Πέρα από την έκθεση του ονόματός μου, χωρίς να θέτω την κούρασή μου ,σωματική και ψυχολογική, και το χρόνο που διέθετα, διότι το ήθελα και το οργάνωσα, έπρεπε με κάθε τρόπο να προσπαθήσω να περισώσω ότι μπορώ από την όλη διοργάνωση. Ζήτησα οικονομική ενίσχυση ως βοήθεια από την καινούρια περιφερειακή αρχή όπου δυστυχώς δεν είχε και πάλι αποτέλεσμα. Η απόφαση του σωματείου : «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,ΜΑΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ» οι οποίοι υπήρξαν συνδιοργανωτές στο φεστιβάλ μετά από την ενημέρωσή μου ήταν να μεταθέσει τους αγώνες εναλλακτικής θεραπείας ,μάλαξης και άσκησης στη Θεσσαλονίκη ώστε να μην υπάρχουν τα τεράστια έξοδα μεταφοράς των συμμετεχόντων . Δεν μπορούσα να αντιδράσω και να διεκδικήσω να παραμείνουν οι αγώνες στην πόλη της Κοζάνης, γιατί δεν είχα χρήματα και καμία άλλη βοήθεια.

Δεν τα παράτησα και ζήτησα βοήθεια παράλληλα από το επιμελητήριο Κοζάνης όπου το Δ.Σ του συλλόγου μου υποσχέθηκε ότι θα με βοηθήσει. Ούτε από εκεί έλαβα βοήθεια, παρά τις μεγάλες υποσχέσεις.

Ζήτησα βοήθεια και από την τωρινή διοίκηση του Δήμου Κοζάνης και τον κ.Μαλούτα όπου και από εκεί δεν πήρα το επιθυμητό αποτέλεσμα .

Χάθηκαν πολλά χρήματα που θα ερχόταν στην Κοζάνη από την διοργάνωση ,όπως και η πολιτιστική εικόνα της που θα επιδεικνυόταν σε όλα τα βαλκάνια. Δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τους ανθρώπους που θα μας επισκεπτόταν από το Βελιγράδι και όταν πήγα προσωπικά στην πόλη του Βελιγραδίου για να συνομιλήσω μαζί τους, αναγκάστηκα να ακυρώσω τους επισκέπτες στην πόλη της Κοζάνης. Το ίδιο συνέβη και για άλλα εκατό και πάνω άτομα από την Αθήνα , όπου επίσης τους ακύρωσα γιατί δεν μπορούσα να τους διαχειριστώ.

Καθότι ήταν όλα έτοιμα από την αρχή μέχρι την τελευταία στιγμή αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε πολύ περισσότερα χρήματα και περισσότερα έξοδα για την αλλαγή και την μετακίνηση των οργανωμένων δράσεων στη Θεσσαλονίκη. Αναγκάστηκα να πληρώσω την ζημιά από τα προσωπικά μου χρήματα καθώς και ο σύλλογός μου.

Ζητάω συγνώμη από τους συνεργάτες που δεν κατάφερα να τους εξοφλήσω. Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους του χρόνου να καταφέρω να ξεπληρώσω οικονομικά την δουλειά τους.

Το χρηματικό πόσο είναι τεράστιο και φυσικά αυτά τα χρήματα ούτε μπορώ να τα δουλέψω ούτε να τα βρω. Θα κάνω ό,τι μπορώ να δείξω πως το όνομά μου και η προσωπικότητά μου είναι συνδεδεμένα με την αξιοπρέπεια ,τη συνέπεια και τον καθαρό αγώνα.

Αναμένω τη βοήθεια της νέας Περιφερειακής αρχής έστω και κατόπιν του συμβάντος. Το υπουργείο ανάπτυξης και τουρισμού, με τηλεφωνική συνομιλία, με ενημέρωσαν πως η περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να με στηρίξει εφόσον συνεισφέρω στην πόλη με την ενίσχυση του τουρισμού από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αν δεν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, κατόπιν μπορώ να απευθύνω κατευθείαν στο υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων.