Συμπολίτισσα μας, από την Κοζάνη, εκφράζει, μέσω του kozan.gr, τους προβληματισμούς της για το θέμα με τα αδέσποτα: “Όσο και να προσπαθούσα να μην τα φοβάμαι βλέποντάς τα, μου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη φοβία – Είναι λυπηρό μια πόλη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες αλλά και στα αδέσποτα ζωάκια”

13 Φεβρουαρίου 2020
05:48

Φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος που ζω στην Κοζάνη και από την πρώτη μου εβδομάδα στην πόλη αντιλήφθηκα το πρόβλημα της πόλης με τα αδέσποτα διότι μου επιτέθηκαν τα αδεσποτάκια της γειτονιάς. Από τότε πρόσεχα πιο πολύ, δεν τα πολυπλησίαζα, προσπαθούσα να αλλάζω πεζοδρόμιο όταν τα έβλεπα, γενικά ήμουν πολύ φοβισμένη. Τα επόμενα χρόνια υπήρχαν περίοδοι που στη γειτονιά μου μαζευόταν τα σκυλιά και περίοδοι που εξαφανιζόταν και δεν δημιουργούσαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Τρία χρόνια μετά μου ξαναεπιτέθηκαν χωρίς ευτυχώς να με τραυματίσουν. Τους τελευταίους μήνες τα αδέσποτα έχουν μετατραπεί σε πρόβλημα στη γειτονιά μου χωρίς να φταίνε τα ίδια τα ζώα αλλά χάρη στο γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ασχολούνται καθόλου με το ζήτημα. Πλέον έξω από το σπίτι μου μαζεύονται σε σχεδόν καθημερινή βάση περίπου 7 με 12 σκυλιά. Όσο και να προσπαθούσα να μην τα φοβάμαι βλέποντάς τα να μου γαβγίζουν και να ορμάνε το ένα στο άλλο όταν βγαίνω από το σπίτι μου μου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη φοβία. Ο χώρος που μαζεύονται είναι η πίσω αυλή της Εύξεινου Λέσχης της Κοζάνης, δίπλα ακριβώς από το δημοτικό γυμναστήριο και από ένα ιδιωτικό. Είναι σημείο δηλαδή, με μεγάλη πολυκοσμία. Αργά ή γρήγορα θα τύχει να επιτεθούν και σε κάποιον άλλο. Οι γείτονες τα ταΐζουν καθημερινά και έχουν στειρώσει κάποια από αυτά αλλά από τις αρμόδιες αρχές δεν έχει λάβει τόπο καμία δράση.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω αφήσει μήνυμα στην ιστοσελίδα του δήμου, έχω πάρει τηλέφωνο στον δήμο να αναφέρω το πρόβλημα και έχω στείλει μήνυμα στην τοπική φιλοζωική να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει. Ο Δήμος Κοζάνης μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα και η φιλοζωική ΑΓΓΙΖΩΟ Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης το μόνο που έκανε ήταν να διαβάσει το μήνυμά μου και να μην μου το απαντήσει ποτέ.

Είναι λυπηρό μια πόλη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες αλλά και στα αδέσποτα ζωάκια. Μπορεί να μην είμαι δημότης Κοζάνης αλλά θεωρώ την Κοζάνη σαν 2η πόλη μου και στηρίζω την οικονομία της πόλης τέσσερα χρόνια σχεδόν που ζω εδώ. Δεν θα ήθελα λοιπόν, η πόλη που αγαπάω και στηρίζω να μου δημιουργεί τον φόβο να βγω από το σπίτι μου.

Εύη Κωστή

14 σχόλια

  • το προβλμα ειναι και στην περιοχη κρεββατακια κοντα στον Αγιο Γ εωργιο στην συμβολη μετην οδο Ακραγαντα φοβομαστε να κυκλοφορησουμε ακουει κανεισ?????????????/

  • Σημανδράκο αυτά είναι τα προβλήματα! Άσε λοιπόν το θεαθήναι και τις εκδηλώσεις και ασχολήσου με τα πραγματικά προβλήματα που θα τα έλυνες σε 15 μέρες!!!

  • Κυρία μου γιατί ενοσλειται τα σκυλιά ? Αυτά ειναι σε μια πόλη που τους ανοίκει, εσύς πρεπει να φυγεται από το σπίτι σας. Δεν σας το είπαν οι σκυλόφυλλοι. Εσύς πρεπει να φυγεται .

  • Αντιδήμαρχε αδεσπότων μίλα με τον Σημανδράκο που θα έλυνε το πρόβλημα σε 15 μέρες.Τι?όχι? Ο Σημανδράκος έχει τη λύση

  • Μα είναι δυνατόν ολόκληρο Δημαρχείο να το στριμώχνουν 2 – 3 σκυλόφιλες; Για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων δεν υπάρχουν νόμοι; Τι δηλαδή; Να μηνύσουμε τα αδέσποτα;

  • Αν όλοι σας (ζωόφιλοι) πάρτε από ένα αδεσποτάκι στο σπίτι σας στην αυλή σας ή στο δωμάτιό σας δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα με τα ζωάκια και θα σταματήσει να υπάρχει αυτή η διάκριση!!!!!

    • Και γιατί να φορτωθούν οι φιλόζωοι ενα προβλημα που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι; Τι λογική ειναι αυτη; Ο σωστός φιλόζωος Καταρχην εχει ήδη ενα ή και περισσότερα σκυλια,τα εχει τσιπαρισμενα,εμβολιασμενα και στειρωμένα. Να τιμωρηθούν αυτοί που τα παιρνουν και μετα τα παρατάνε,αλλα σεν είδα ποτε να μπαίνει ενα ξεγυρισμένο προστιμο.Στο τέλος την πληρώνουν τα σκυλια!
      Με την ίδια παντως λογική ολοι εσεις οι καλοί άνθρωποι αν περνατε ενα ορφανό παιδάκι θα άδειαζαν τα ιδρύματα,άντε πια με τις εξυπνάδες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.