Εκδήλωση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με θέμα: «ΕΛΠΕ και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

19 Φεβρουαρίου 2020
07:50

Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΠΕ, υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό για Ενεργειακή Μετάβαση και Βιώσιμη Ανάπτυξη, ανακοίνωσε την υλοποίηση επένδυσης του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της χώρας στην Δυτική Μακεδονία, ύψους 130 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και 20 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία, οι περισσότερες εκ των οποίων θα καλυφθούν από την περιοχή εγκατάστασης. Θα παράγει 300 γιγαβατώρες ετησίως, ενέργεια ικανή να εξυπηρετήσει 75.000 νοικοκυριά.

Ήμουν παρών στην εκδήλωση. Είμαι παρών στη διαμόρφωση του «νέου μέλλοντος», στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της βέλτιστης δυνατής πολιτικής προς όφελος της χώρας και της περιοχής μας.

Βέβαια οι ανάγκες για απασχόληση είναι πολύ μεγαλύτερες ενώ αντίστοιχες επενδύσεις έχουν μικρό αποτύπωμα στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα μας λείψουν στα επόμενα χρόνια.

Πολύ σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι η υλοποίηση ξένων επενδύσεων στην περιοχή, εκτός από τις επενδύσεις της ΔΕΗ, φέρνουν στο προσκήνιο και σηματοδοτούν ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον σαν την μόνη προοπτική για ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Είμαι σίγουρος και ευελπιστώ ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις έντασης εργασίας που θα συμβάλλουν στο στόχο που οραματιζόμαστε όλοι για την περιοχή μας. Την ανάπτυξή της σ’ ένα υγιές περιβάλλον με θέσεις εργασίας που θα αντισταθμίσουν όσες θα λείψουν, κατά το δυνατόν, από τη μετάβαση στο “νέο μέλλον”. Στην προσπάθεια αυτή δεσμεύομαι να είμαι ενεργό μέλος μαζί με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, την κοινωνία των πολιτών και τους συναδέλφους μου στη Βουλή συμβάλλοντας στη μετεξέλιξη της περιοχής μας.

Γι’ αυτό και οι ευχαριστίες που διατυπώθηκαν στο πρόσωπό μου στην εκδήλωση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που έγινε στην Αθήνα, την Δευτέρα 17/2/2020, τις θεωρώ άλλη μία παρότρυνση για μεγαλύτερη προσπάθεια, ως Βουλευτής, η οποία άλλωστε είναι σε εξέλιξη.

Γιώργος Αμανατίδης

10 σχόλια

  • Περισσοτερες μονιμες θεσεις εργασιας δινει ενα απλο ζαχαροπλαστειο η σουβλατζιδικο στην Κοζανη. 20 θεσεις και γινονται ολοκληρες συναντησεις… που καταντησαμε…

  • κερδισμένο θα είναι η γερμανική εταιρεία που έδωσε την άδεια.

    όσο για τις θέσεις που λες θα έιναι βραχύβιες χωρίς κανένα Add-value

    Επίσης Γίωργο πες μας λίγο η τιμή που θα αγοράζει η ΔΕΗ η ο ΑΔΜΗΕ θα είναι πολύ ακριβότερη από αυτή που θα την πουλάει. Είναι ικανό το τέλος ΑΠΕ να σηκώσει αυτό το κενό ή θα μας αυξήσετε κανένα τιμολόγιο?

    Αντί να μας πείτε για ισοδύναμες μεγάλες επενδύσεις με προοπτική (πχ μονάδες Φυσικού Αερίου, συνδυασμένου κύκλου για να έχουμε και ατμό για τηλεθέρμανση) μας λέτε για καθρέφτες. Συγγνώμη Γιώργο αλλά κάποιοι καταλαβαίνουν και γελάνε με αυτά που λες να ξέρεις

    Φιλικά

    • Κακώς συσχετίζετε την απολιγνιτοποίηση με μια ιδιωτική επένδυση; Πως μπορεί μια και μόνο ιδιωτική επένδυση να καλύψει το κενό της απολιγνιτοποίησης; Είναι άδικη η σύγκριση. Αυτή επένδυση θα φέρει 300 θέσεις εργασίας για δύο χρόνια. Είναι αυτό κάτι που δεν θέλει η περιοχή; Η επένδυση αυτή για δύο χρόνια θα αφήνει χρήματα σε καύσιμα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, συνεργεία με 300 άτομα και τόσα μηχανήματα που θα δουλεύουν εκεί. Ακομη και αυτά να μη σας αρέσουν, πως θα πείτε όχι σε 500.000 ευρώ το χρόνο για 25 χρόνια σαν ανταποδοτικά τέλη ειδικά όταν το τέλος λιγνίτη των 750.000 ευρω πέχει σταματήσει να το δίνει η ΔΕΗ εδώ και δυο χρόνια. Τι παραπάνω περιμένετε από μια ιδιωτική επένδυση; Αν δεν γίνει όλα τα παραπάνω θα χαθούν. Επίσης η τιμή της MWh του έργου είναι 57 ευρώ πολύ χαμηλότερη από την τιμή συστήματος. Να σταματήσει ο μύθος ότι η τιμή της ΔΕΗ είναι η φθηνότερη.

  • ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ 2-3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.

    – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΛΩΝ MWh. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
    – ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    – ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    – ΑΤΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

    ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΞΥΠΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ:
    – EΞΥΠΝΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ)
    – ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ
    – ΔΙΑΝΕΜΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
    – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  • Γιατί να μην δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους της περιοχής να επενδύσουν στον χώρο αυτόν σε φωτοβολταϊκά και δίνουν 50.000 στρέμματα χωρίς καμμία διαδικασία στα ΕΛΠΕ?

  • Μπράβο στον κ. Αμανατίδη, επιτέλους κάποιος ο οποίος δηλώνει και είναι παρόν στη νέα εποχή, δουλεύοντας καθημερινά για το μέλλον της περιοχής μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.