«Στη χαμηλή τούτη ταβέρνα της γης» (της Γιάννας Γκουτζιαμάνη)

19 Φεβρουαρίου 2020
10:23

 

Την Κυριακή 16-2-2020 η αίθουσα τέχνης Κοζάνης έγινε «η χαμηλή ταβέρνα της γης», στην οποία συναντήθηκαν οι «Ταξιδευτές του θεάτρου» με το κοινό της πόλης και «ήπιαν το ίδιο κρασί» της Ασκητικής μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα που δονούνταν από τα κύματα ενέργειας που έστελναν τα 18 περίπου δεκαπεντάχρονα παιδιά από 11 σχολεία της πόλης.

Η ομάδα τίμησε το όνομά της με το ταξίδι της Ασκητικής που δεν έχει αρχή και τέλος. Οι φωνές των παιδιών έφτασαν ως το σύμπαντο του Καζαντζάκη και ο πεντοζάλης από το σύλλογο Κρητών μέσα στο σύννεφο της έκστασης μας πήγε στις κορφές του Ψηλορείτη. Το κοινό της πόλης μας τίμησε για 42η φορά, με τη νεολαία να διεκδικεί μεγάλο μερίδιο και να μας δείχνει το δρόμο της καρδιάς, που δεν βολεύεται στην κανονικότητα, την τάξη του νόμου και την υπακοή.

Η δραματοποιημένη αφήγηση με τις δυνατές εναλλασσόμενες εικόνες και τη δυναμική εσωτερική ροή φώτισε το μέσα μας και βοήθησε τον καθένα να σμίξει με το δικό του Αόρατο, να ακούσει τη δική του κραυγή, να σπάσει τα δικά του σύνορα. Ανάμεσα στα δυο ζωντανά ρέματα που παλεύουν, τον ανήφορο και τον κατήφορο, κέρδισε ο ανήφορος προς την αθανασία.

Ευχαριστώ θερμά:

Τα παιδιά για το δύσκολο αγώνα που δώσαμε μαζί και βγήκαν νικητές, πέταξαν «στο γκρεμό της άβυσσος» όλες τις αδυναμίες και ανέβηκαν «τον ανήφορο της αθανασίας», ζωντάνεψαν με το σώμα τους το κορυφαίο έργο « Ασκητική» και έγιναν φωτεινό παράδειγμα.

Τους γονείς και τους διευθυντές των σχολείων που με εμπιστεύονται.

Τους «απόφοιτους» της ομάδας: Δέσποινα Κρανιώτη, Σταυρούλα Στάμκου, Παναγιώτη Ζάχο, Δημήτρη Καραγιάννη, Νίκο Λιάκο και Στέργιο Σιδέρη, που δεν μου λένε ποτέ όχι.

Τον Καλλίνικο Χαλβατζή που εξαρχής πίστεψε σ’ εμένα και πήγε το σπόρο της ομάδας στα πέρατα της γης, Αγγλία, Αμερική.

Όλους τους φίλους που με στήριξαν και τους συνεργάτες.

Το κοινό της πόλης που αγκάλιασε την ομάδα και μας τιμά σταθερά επί 29 χρόνια

Το ΔΗΠΕΘΕ για την παραχώρηση της αίθουσας τέχνης.

και παραθέτω τους

συντελεστές:

Μακιγιάζ: Ράλλη Αλεξάνδρα, Τσιαβή Μαρία, Τσίγγανα Αλεξάνδρα Κοστούμια: η ομάδα Σκηνικά-αφίσα: Καραγιάννης Δημήτρης Επιμέλεια φωτισμού – ήχου: Ζάχος Παναγιώτης, Καλεμκερίδου Αναστασία, Ντίνας Χάρης Μουσική επιμέλεια: Γκουτζιαμάνη Γιάννα Δραματουργική επεξεργασία: Γκουτζιαμάνη Γιάννα

Η ομάδα

Αρουτινιάν Ζωή

Βητοπούλου Πελαγία

Διδασκάλου Άννα

Δόγια Βέρα

Ζήκα Ελιάννα,

Ζουρουφίδου Μαρία Φωτεινή

Καζαντσίδης Γιώργος

Καλύβα Ειρήνη

Κότσι Άννα Μαρία

Λαζαρίδου Μυρτώ

Λάσπα Χριστίνα

Μελίσση Μαρία

Μητσαριώτη Φρειδερίκη

Ντίνα Γεωργία

Ντίνας Χάρης

Σιδηροπούλου Χιονία

Τσεβεκίδου Νεφέλη

Φυτανίδου Δανάη

Κοζάνη 18-2-2020

Η υπεύθυνη της ομάδας

Γκουτζιαμάνη Γιάννα

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.