Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για το συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ που θα γίνει την Τρίτη 25 Φλεβάρη

22 Φεβρουαρίου 2020
17:09
Κανένα σχόλιο

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης  καταδικάζει την  απόφαση της ηγετικής ομάδας της  ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος- Κιουτσούκης- Βασιλόπουλος- Καραγεωργόπουλος) να πραγματοποιήσει ένα «συνέδριο» παρωδία, μόνο και μόνο για να κατοχυρώσουν  τις καρέκλες τους για τα επόμενα χρόνια.

Οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα καταστατικά των σωματείων ή η συζήτηση που θα έπρεπε να αναπτυχθεί σε ένα τέτοιο συνέδριο με βάση τα οξυμένα προβλήματα που όλοι βιώνουμε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς είναι για αυτούς πολύ ψιλά γράμματα. Αποτελούν διαχρονικά τους στυλοβάτες της εκάστοτε κυβέρνησης και εργοδοσίας  για να περνάει ανεμπόδιστα η σφαγή των δικαιωμάτων μας. Το παράδειγμα με το αντιασφαλιστικό νόμο έκτρωμα των Κατρούγκαλου-Βρούτση, και η τοποθέτηση του Παναγόπουλου όσον αφορά το νομοσχέδιο και το ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα είναι τρανταχτό παράδειγμα.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, στην εστίαση και τους άλλους χώρους δουλειάς τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει στο εργατικό κίνημα. Στήνοντας σωματεία σφραγίδες,  με εκβιασμούς,  απειλές και  νοθείες  εκλέγονται οι έμπιστοι της εργοδοσίας των σουπερ μάρκετ ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Δεν μπορούν πια να κρυφτούν για αυτό φτάσανε στον απόλυτο εξευτελισμό να ζητάνε την προστασία της κυβέρνησης και να ανακοινώνουν ότι το «συνέδριο» θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού προστασίας του Πολίτη, του εισαγγελέα του Αρείου πάγου και πλήθους κατασταλτικών μηχανισμών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν στην άκρη τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Η προστασία που λαμβάνει αυτή η συνδικαλιστική μαφία της ομάδας Παναγόπουλου-Κιουτσούκη-Βασιλόπουλου-Καραγεωργόπουλου και των στηριγμάτων τους εδώ στη περιοχή, την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΚΕ δείχνει ποιόν φοβούνται. Φοβούνται τα γνήσια εργατικά ζωντανά σωματεία που με μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να οργανωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στη δράση και τη ζωή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.