Σύλληψη πέντε ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων στη Φλώρινα

23 Φεβρουαρίου 2020
13:47
Κανένα σχόλιο

 

 

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 49,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 13 γραμμάρια σπόροι κάνναβης, σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, χρηματικό ποσό 793 ευρώ κ.α.

Συνελήφθησαν χθες (22-02-2020) πρωινές ώρες στη Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ένας 22χρονος αλλοδαπός, μία 23χρονη ημεδαπή γυναίκα και τρεις (3) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 19, 20 και 22 ετών, για κατοχή, χρήση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Φλώρινα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ο 20χρονος και ο 19χρονος για χρήση και κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, αντίστοιχα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ανωτέρω ποσότητα είχε προμηθευτεί νωρίτερα ο 19χρονος, έναντι χρηματικού ποσού, από τον 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος και συνελήφθη.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο (2) οικίες του 22χρονου ημεδαπού στη Φλώρινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, καθώς και διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Στη μία οικία συνελήφθη η 23χρονη σύνοικός του, διότι στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. Επιπρόσθετα, συνελήφθη και ο 22χρονος αλλοδαπός, με τον οποίο ο 22χρονος ημεδαπός διατηρούσε από κοινού το σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, στη Φλώρινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ξύλινη ράβδος.

Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή τους, αλλά και στις οικίες τους και κατασχέθηκαν:

  • ένα σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενο από μία υφασμάτινη ντουλάπα, σύστημα εξαερισμού, λαμπτήρες φωτισμού, μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτόχωμα και τέσσερα δοχεία των 250 ml με περιεχόμενο υγρό λίπασμα,

  • ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 10 εκατοστών, το οποίο ήταν φυτεμένο σε μία πλαστική γλάστρα,

  • 49,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

  • 13 γραμμάρια σπόροι κάνναβης,

  • 8 αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα καπνού και κάνναβης, βάρους 5,4 γραμμαρίων,

  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης,

  • 2 κινητά τηλέφωνα,

  • 1 τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης,

  • 1 ξύλινη ράβδος και

  • χρηματικό ποσό των 793 ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.