Ο Δήμος Εορδαίας για τα φαινόμενα με ασυνείδητους που τοποθετούν δηλητηριώδεις ουσίες (φόλες) σε κοινόχρηστους χώρους

25 Φεβρουαρίου 2020
13:34

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι τοποθέτησαν δηλητηριώδεις ουσίες (φόλες) σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, διαταράσσοντας επικίνδυνα τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής κι αφήνοντας θύματα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 (και της τροποποίησης αυτού με το Ν. 4235/2014) και σύμφωνα με τις διατάξεις του οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων με οποιαδήποτε μέθοδο και τονίζουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την τιμωρία των δραστών.

Το πρόβλημα της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων δεν λύνεται με δηλητηριάσεις, αλλά με τη συνεργασία όλων μας, με συνεχή ενημέρωση και ορθή διαχείριση.

Τέλος προτρέπουμε κάθε δημότη, σε περίπτωση που αντιληφθεί συμπτώματα δηλητηρίασης σε κάποιο αδέσποτο ζώο, να απευθυνθεί είτε στον εντεταλμένο σύμβουλο αρμόδιο θεμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Εορδαίας κ. Αναστάσιο Λόφτσαλη είτε στα φιλοζωικά σωματεία, έτσι ώστε να υπάρξει η άμεση μεταφορά του σε συνεργαζόμενους κτηνιάτρους.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.