Με θετικά σχόλια αναφέρεται στη συμφωνία ΕΛΠΕ-Juwi για το φωτοβολταϊκό της Κοζάνης το PV-Europe

26 Φεβρουαρίου 2020
06:55
Κανένα σχόλιο

Με θετικά σχόλια περιγράφει το PV-Europe τη συμφωνία των ΕΛΠΕ για αγορά του μεγάλου φωτοβολταϊκού 204 μεγαβάτ της Juwi στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το έργο είναι το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα και εκ των πέντε μεγαλύτερων στην Ευρώπη, ενώ θα καλύπτει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών και θα εξοικονομήσει εκπομπές ρύπων 300.000 τόνων ετησίως.

Με αφορμή τη συμφωνία, ο Στέφαν Χάνσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Juwi ανέφερε ότι: «Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για την Juwi, καθώς είναι το μεγαλύτερο μας μοναδικό φωτοβολταϊκό έργο στην ιστορία της εταιρείας. Μάλιστα, το έργο τονίζει τις τεράστιες δυνατότητες της ηλιακής ενέργειας – όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πάντα πίστευα στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το έργο της Κοζάνης επιβεβαιώνει αυτήν την επιμονή».

Σημειώνεται ότι το έργο αποτελεί μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ και η συναλλαγή των δύο εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β’ τρίμηνο του 2020. Η κατασκευή του πάρκου προβλέπεται να ξεκινήσει στο γ’ τρίμηνο και θα διαρκέσει περί τους 16 μήνες, άρα θα τεθεί σε λειτουργία στο δ’ τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τον Τάκη Σαρρή, διευθυντή της ελληνικής θυγατρικής της Juwi, “πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο βήμα για τον όμιλο Juwi και ιδίως για την ελληνική θυγατρική, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο ενιαίο φωτοβολταϊκό στην ιστορία της εταιρείας. Το έργο υπογραμμίζει τη τεράστια δυναμική της ηλιακής ενέργειας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς. Πάντα πιστεύαμε στην ελληνική αγορά ΑΠΕ. Το έργο της Κοζάνης επιβεβαιώνει αυτή την επιμονή”.

Τέλος, από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Α.Σιάμισιης, επισήμανε πως η στρατηγική της εταιρείας προσαρμόζεται στις τάσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, δηλαδή την αλλαγή του μίγματος καυσίμων, την απολιγνιτοποίηση, την αύξηση συμμετοχής στο φυσικό αέριο, τα καθαρότερα καύσιμα και τη στροφή στις ΑΠΕ.

Στόχος των ΕΛΠΕ είναι μέχρι το 2030 να έχει μειώσει κατά 50% το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ομίλου.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.