Όλη η εκπομπή «Special Report» με τον Τάσο Τέλλογλου για την απολιγνιτοποίηση – Εικόνες από το ταξίδι του σε Κοζάνη & Πτολεμαίδα (Βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2020
10:26

 

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα και καταγράφει την αγωνία των κατοίκων, των οποίων οι ζωές είναι άμεσα συνυφασμένες με τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.

Το «Special Report» θέτει ακόμη τα ερωτήματα για το μέλλον της περιοχής, των εργαζομένων και της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, που φτάνει εν μέσω διαδηλώσεων στην Κοζάνη.

 

Κλικ εδώ για να την παρακολουθήσετε…

6 σχόλια

  • Κανένα πρόγραμμα για την περιοχή ??? Περνουμε μια απόφαση και δεν μας νοιάζει …..? Στο 28:30 του βίντεο για τους κατοίκους της περιοχής ο υπουργός δεν λέει κάτι που έχουν προγραμματίστει …… !!!! Το σημαντικότερο έργο είναι η σχολή πιλότων για την περιοχή? (που έγινε επι σύριζα) φαντάσου τι εργα θα φέρουν. Κανονικά όλοι όχι με μαύρες σημαίες αλλά με όπλα πρέπει να βγούμε …..!!! Ο περιφερειάρχης έλεγε θα εξαγγείλουν πρόγραμμα που θα τρίβουμε τα ματια μας τέλη του περασμένου Δεκέμβρη μετα είπε τέλη φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

  • Ειστε η θορυβωδης μειοψηφια,η σιωπηρη πλειοψηφια ειναι υπερ της καταργησης του λιγνιτη και υπερ των καθαρων πνευμονων!!!!!

    • Το ότι όλα γίνονται χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό και την επόμενη μέρα δεν θα έχει ο κόσμος μαντίλι να κλάψει μας ανησυχεί φίλτατε όχι η απολιγνιτοποίηση.
      Αν πάλι εσύ βλέπεις επενδύσεις, θετικές εξελίξεις, σχέδια και προγραμματισμό από την κυβέρνηση για το μέλλον της περιοχής χωρίς τον λιγνίτη, τότε καλό θα ήταν να σε απασχολεί πρώτα το καθαρό μυαλό και έπειτα οι καθαροί πνεύμονες.

  • Ρε δεητζηδες για ποσο κουτους μας περνατε? Υποτιθετε με το σχεδιο της κυβερνησης θα πεσει πεινα θα απολυθουν δεητζηδες θα εχουμε την απολυτη καταστροφη,και οταν ερχετε η ωρα της απεργιας συμετεχει μονο το 6% και απο αυτους οι περισσοτεροι δηλωναν αναρρωτικη!!! Ποιον νομιζετε οτι δουλευτε? μαλλον τον ευτο σας!!!

  • Δεν ήμαστε μειοψηφία, ήμαστε γονείς που δεν μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον των παιδιών μας με αισιοδοξία. Υπόσχονται πράσινες πεδιάδες όπου θα βόσκουν πράσινα άλογα μιας και το θεωρώ πιθανότερο. Κανένα πλάνο και καμία κίνηση για ανάκαμψη της περιοχής μας δεν βλέπω. Μόνο κούφια λόγια και στάχτες στα μάτια. Φοβάστε να πείτε καθαρά πια συμφέροντα κρύβονται από πίσω από φωτοβολταικα πάρκα που θα γίνουν και ποιοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια ενώ τα παιδιά μας θα τρέχουν ξυπόλητα στις πράσινες πεδιάδες. Και όσοι νομίζετε πως από αυτό πλήττονται μόνο οι Δεητζήδες και τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ΔΕΗ..κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας. Αποικία θα μας καταντήσουν..όλη η περιοχή θα υποβαθμιστεί. Τόσα πυρηνικά εργοστάσια τριγύρω ο λιγνίτης φταίει για όλα, εκεί όμως κανένας δεν βγάζει άχνα..ούτε καν οι οικολόγοι, γιατί εκεί δεν έχει κόκαλα να γλείψουν. Όσοι πάλι θεωρείτε τους εαυτούς σας βολεμένους, κατεβείτε λίγο από το ροζ συννεφάκι. Η Κοζάνη θα γίνει πόλη των 10.000 κατοίκων και όλοι άνω των 50-60. Η Πτολεμαΐδα χωρίο.. που είναι οι υποδομές, πείτε μας ένα έργο που θα ξεκινήσει και θα προσφέρει θέσεις εργασίες όχι προσωρινές των λίγων μηνών, πείτε μου που θα πάει να δουλεύει 8.000 κόσμος που εξαρτάται από την Δεή.. άντε να βρουν δουλειές οι 100.. Να μην λαϊκίζουμε και να μην κινδυνολογούμε, να μην υπερβάλουμε.. και να μιλάτε εσείς που όλο αυτό το απαξιώνετε γιατί συμβαίνει στον διπλανό σας. Έτσι ήμασταν πάντα στην Ελλάδα η κατσίκα του γείτονα να ψοφήσει και εμείς να μαστε καλά να τον πούμε”κουράγιο θα πάρεις άλλη…” Και ναι ήμαστε μειοψηφία μα αυτό για μένα είναι τραγικό. Θα έπρεπε όλη η περιοχή να ναι στον αέρα γιατί όλους μας αφορά..

  • Για να περναει καλα η δικη σου κατσικα πεθαιναν οι κατσικες των αλλων βλεπε ιδ. υπαλληλους και ανεργους!!! Οσο για τις απολυσεις μεγαλο παραμυθι καποιοι υα βγουν σε εθελουσια αλλοι θα βγουν στην συνταξη και αλλοι θα πανε σε αλλες υπηρεσιες,ουτε ενας δεν προκειτε να απολυθει!!! Απολυσεις στο ελλαδισταν μονο στον ιδ.τομεα εκει ειναι οι κοινοι θνητοι!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.