Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ξεχώρισε ο Γρεβενιώτης Τεντόγλου στο μήκος, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη και την 2η στον κόσμο

1 Μαρτίου 2020
04:01

Με πολύ καλές επιδόσεις και δύο πανελλήνια ρεκόρ νεανίδων ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των αγώνων του 34ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πρωταγωνιστές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, όπου με 8,26 μ. σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη και την 2η στον κόσμο, η Ελένη Κλούντια Πόλακ που είχε μια εξαιρετική παρουσία στο επί κοντώ και με 4,60 μ. επιβεβαίωσε το όριο για το ευρωπαϊκό στο Παρίσι, αλλά και δύο νεαρές αθλήτριες που σημείωσαν Πανελλήνια ρεκόρ νεανίδων (Κ20) κι έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Ο λόγος για την Αναστασία Ντραγκομίροβα στο πένταθλο και την 18χρονη Ελλη – Ευτυχία Δεληγιάννη στα 800μ. Ακόμη ξεχώρισαν, το πέμπτο νταμπλ για τον Ανδρέα Δημητράκη στην ιστορία της διοργάνωσης στα 1.500μ και 3.000μ, η 9η νίκη του Δουβαλίδη στα 60μ εμπόδια, η 7η της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60μ εμπόδια, η 6η του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος, η 5η της Καρακατσάνη στα 3.000μ και του Παναγιώτη Τριβυζά στα 200μ και η 3η νίκη στα 800μ και 2ο νταμπλ στην καριέρα της για την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Αναλυτικά:

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), στο τελευταίο του άλμα “προσγειώθηκε” στα 8.26μ και έγινε ο δεύτερος άλτης φέτος στον κόσμο και ο κορυφαίος τη Ευρώπης. Παράλληλα ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι επιβεβαίωσε την ικανότητα του να ανταποκρίνεται παρά τις αλλαγές που στη φόρα του, τις οποίες δούλεψε όλο αυτό το διάστημα με τον προπονητή του, ενόψει των αγώνων του ανοιχτού. Ο Τεντόγλου ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μισό του αγώνα, αφού και στα τρία τελευταία του άλματα βελτίωσε το ρεκόρ, που είχε πριν ξεκινήσει τον αγώνα – 8,07 μ. από το Μπόχουμ.

Ο 22χρονος έκανε 8,11 μ. στο τέταρτο άλμα, 8,16 μ. στο πέμπτο και 8,26 μ. στο έκτο και τελευταίο για να ξεσηκώσει τους φίλους του στίβου, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Ο Τεντόλου θα ξεκουραστεί κι έπειτα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον ανοιχτό, εκεί όπου θα διεκδικήσει την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 8.26μ είναι το τέταρτο καλύτερο άλμα στην καριέρα του Τεντόγλου.

«Έκλεισα τη σεζόν με μια καλή επίδοση. Δεν υπήρχε αγώνας στόχος αλλά ήθελα να κάνω στην Ελλάδα μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους του στίβου έναν καλό αγώνα και να τους αποζημιώσω για την παρουσία τους. Ξεκινάμε προετοιμασία για τον ανοιχτό στίβο που μας περιμένει μια πολύ απαιτητική χρονιά με ΟΑ και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Η επίδοσή μου σήμερα (8.26μ.) με φέρνει πρώτο στην Ευρώπη και 2ο στον κόσμο. Θέλω να είμαι υγιής για τη συνέχεια ώστε να πετύχω τους στόχους μου», είπε ο Τεντόγλου
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/panellinio-protathlima-kleistoy-stiboy-xehorisan-tentogloy-sto-mikos-kai-polak-sto-epi-konto

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.